RTV Noord: ‘Schaarste leidt tot scherpe keuzes’

Regionale omroep laat weten wat de bezuinigingen in 2017 gaan betekenen.

Mischa van den Berg (hoofdredacteur RTV Noord):​ Schaarste leidt tot scherpe keuzes. Dat geldt zeker voor het programma-aanbod van RTV Noord in 2017. Ambities waarmaken met een miljoen euro minder. We brengen het nieuws nog sneller en blijven bovenop de Groningse cultuur zitten.

RTV Noord geeft aan dat zij extra capaciteit hebben vrijgemaakt voor online. Via de website, de app en de sociale media brengen we regionale cultuur, nieuwsberichten en achtergronden die voor Groningers interessant zijn. Ook de regionale cultuur blijft een belangrijk item.

Van den Berg: ‘We krijgen een verslaggever die zich alleen bezighoudt met de Groningse cultuur, taal en muziek. De streektaalmuziek komt ook weer terug in het radio-programma Alles Plat dat we elke doordeweekse avond gaan uitzenden met de collega’s van Drenthe, Oost en Gelderland.’

Toch zullen we door de bezuinigingen ook enkele scherpe keuzes gemaakt moeten worden. ‘Door de bezuiniging van ruim een miljoen euro hebben we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s. We kunnen een aantal pijnlijke ingrepen niet voorkomen, zoals het schrappen van Noord Tekst.’, aldus Van Den Berg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*