RTL’s Buienradar lanceert Muggenradar

Aan de hand van deze factoren en actuele weerdata heeft Buienradar in samenwerking met Wageningen University de Muggenradar ontwikkeld. De Muggenradar toont op een kaart de verwachte kans op muggenoverlast op jouw locatie voor de komende vijf dagen, op een schaal van één tot tien.

Uit Het Grote Muggen Onderzzzoek (HGMO) van Buienradar blijkt dat het geluid van muggen de grootste ergernis is bij Nederlanders tijdens het slapen.

De Muggenradar van Buienradar (te vinden op www.buienradar.nl/muggen en in de Buienradar app) bepaalt de kans op muggenoverlast aan de hand van verschillende factoren, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. De meeste muggenoverlast is over het algemeen tijdens de schemering.

Aan de hand van de Muggenradar is het nu dus mogelijk op tijd voorzorgsmaatregelen te treffen tegen de muggenoverlast. En om je daarbij te helpen, kan je in de Buienradar app ook een muggenmelding aanzetten. Je ontvangt dan een bericht op je telefoon als de kans op muggenoverlast bij jou in de buurt groot is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*