RTL past ’Gooische vrouwen’ niet aan

RTL gaat geen scènes aanpassen in de serie ’Gooische vrouwen’ vanwege de stereotyperingen die in de verhalen voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van RTL maandag laten weten. Alle afleveringen blijven zonder aanpassingen te zien op Videoland.

Eerder kondigde de zender wel aan dat de tweede ’Gooische vrouwen’-film wordt aangepast. Een aantal scènes die ’achteraf gezien ongepast waren’ wordt verwijderd voordat de film later dit jaar terugkeert op de streamingdienst. De makers hebben hiertoe besloten vanwege de recente discussie over racisme en discriminatie. Het gaat vooral om grappen rond het zwarte personage Komo, die uit Burkina Faso komt. De film trok in 2014 meer dan 2 miljoen bioscoopbezoekers.

RTL heeft wel bij alle afleveringen een waarschuwing geplaatst dat de komedie stereotypen bevat. „Meestal worden stereotypen niet vanuit racisme of discriminatiemotief ingezet, maar het veelvuldig gebruik ervan kan bijdragen tot het ontstaan en in stand houden van vooroordelen over mensen die deze kenmerken bezitten. Wij wijzen je daarom op de mogelijke, bewuste én onbewuste effecten van stereotypering”, meldt de zender.

RTL4 besloot maandag de herhalingen van ’Gooische vrouwen’ per direct stop te zetten. Maar dit staat los van de discussie over de stereotypen in de serie, beklemtoont een woordvoerder.

1 Comment

  1. Wat ontzettend jammer dat Gooische vrouwen niet verder gaat.Er wordt gezegd vanwege slechte kijkcijfers maar dat is vast de reden niet In mijn omgeving is iedereen zeer enthousiast en kijken met plezier.De ware reden zal volgens mij wel discriminatie zijn. IK EN VELE MET MIJ WORD HIER DOODZIEK VAN. U geeft de minderheid weer hun zin Jammer er is toch al zo weinig op t.v. en op de zwakste schakel zit echt niemand te wachten

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*