RTL Nederland denkt na over kostenbesparing

Talpa kondigde deze week aan dat komende tijd er veel ontslagen zullen vallen door de Coronacrisis. Ondanks dat RTL Nederland ook te maken heeft met een terugval in reclame-inkomsten, zullen daar nog geen ontslagen vallen.

Een RTL-woordvoerder meldt aan dagblad NRC: „We hebben het geluk bij een groot Europees concern te horen, dat goed draait. Dus vooralsnog is er rust.”

RTL merkt aan de crisis ook dat de producties stilliggen. Doordat veel Nederlanders nu thuiszitten zijn de kijkcijfers momenteel zeer hoog. Ook ziet het mediabedrijf een flinke toename aan abonnees voor Videoland. Net als bij Talpa zijn echter de advertentie-omzetten een zeer belangrijke inkomstenbron voor het mediaconcern. Ongeveer de helft van de totaalomzet komt uit advertising.

1 Comment

  1. RTL doet het goed in de nieuwsvoorziening. Wel laten ze het vooralsnog afweten wat betreft een programmering voor al die mensen die nu thuis zitten. Hiervoor hadden ze allang een zender moeten inruimen met oude films, series, theater, cabaret en oude programma’s. Hier is nu heel erg behoefte aan. Ze kunnen dit op RTL5 doen en deels op RTL4. Hiervoor in de plaats hebben ze sommige programma’s op RTL4 (deels kon dat niet ander natuurlijk) en alle Nederlandse programma’s stopgezet en vervangen voor hele recente herhalingen. Heel jammer! Als het laatste jaar roept dat luistert naar de kijker en het voor hen doet dan moet je dat nu laten zien met naast die uitstekende nieuwsvoorziening ook een alternatieve programmering.

    Van de Mol wisten we al dat die geen klap om de kijker geeft en het alleen maar om geld draait. Zou bleek maar weer de afgelopen week. Nog geen week zitten we echt in deze corona crisis en hij begint gelijk over mensen ontslaan en zijn zenders vol herhalingen te plempen. Programma die nog niet zo lang geleden werden uitgezonden. Dan geef je dus geen fuck om de kijker en je medewerkers. En dat met miljarden op de bank. Stop er dan gewoon mee als het alleen om het geld gaat. Is het dan nooit genoeg?

    Frans Klein kondigde afgelopen woensdag aan met een alternatieve programmering te komen overdag op NPO2 en deels op NPO1. Met o.a. Hendrik Groen, Dokter Deen en films. In de gidsen op de tv zie ik hier nog niet van terug. Is er al meer over bekend?

    Huilde aan DWDD op NPO3 en Paul Heanen met Betty Asfalt tv radio oranje met Troost TV. Kan Spreekbuis hier misschien wat aandacht aan besteden. Ik hoor mensen positief over beide initiatieven maar ze verdienen nog meer kijkers.

    De uitzending van All you need is Love van vanavond (zaterdag 21 Maart) Fantastisch wat Robert en zijn team met weinig en andere middelen in een week hebben neer weten te zetten. Hopelijk voor de kijker mag hij door tot deze crisis voorbij is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*