RTL MCN lanceert online kinderplatform ‘Glitch’

RTL MCN lanceert het kinderkanaal ‘Glitch‘! Dit is een online platform speciaal voor tweens (kinderen van rond 6 jaar), met content en in samenwerking met de diverse YouTube-idolen. ‘Glitch’ is voor, door en met kinderen gemaakt.

Het is ook wel de ‘stoorzender’ van YouTube: de plek waar alles kan en mag! Voor het eerst komen diverse YouTubers bij elkaar op één kinderkanaal. Onder anderen Gio Latooy, OnneDi en Royalistiq werken mee om leuke content te maken voor deze doelgroep. Maar ook bekende kids als Senna Bellod (onder anderen bekend van Kalvijn) en Dante van Clonny Games zijn te zien op ‘Glitch’. De thema’s van de formats zijn gericht op challenges en wetenschap. Vanaf 6 september om 16.00 uur start het eerste format ‘Hallo met Glitch‘ op het YouTube-kanaal en in oktober start het tweede format ‘Pittige Challenge’.

Glitch, de stoorzender van YouTube voor kinderen vanaf zes jaar

RTL MCN lanceert online kinderplatform ‘Glitch’ met Onnedi, Gio Latooy en Royalistiq

RTL MCN lanceert het kinderkanaal ‘Glitch‘! Dit is een online platform speciaal voor tweens (kinderen vanaf +/- 6 jaar), met stoere content en in samenwerking met de allerleukste YouTube-idolen. ‘Glitch’ is voor, door en met kinderen gemaakt. Het is ook wel de ‘stoorzender’ van YouTube: de plek waar alles kan en mag! Voor het eerst komen alle favoriete YouTubers bij elkaar op één kinderkanaal. Onder anderen Gio Latooy, OnneDi en Royalistiq werken mee om leuke content te maken voor deze doelgroep. Maar ook bekende kids als Senna Bellod (onder anderen bekend van Kalvijn) en Dante van Clonny Games zijn te zien op ‘Glitch’. De thema’s van de formats zijn gericht op challenges en wetenschap. Vanaf 6 september om 16.00 uur start het eerste format ‘Hallo met Glitch‘ op het YouTube-kanaal en in oktober start het tweede format ‘Pittige Challenge’.

Hallo met GlitchHallo, met Glitch‘ is een challenge-programma, waarin een van de bekende gezichten van ‘Glitch’ samen met een jonge deelnemer (10 t/m 16 jaar) iemand aan de telefoon prankt. De uitdaging is om degene aan de telefoon te laten geloven in de van-te-voren-bedachte grap. In de eerste aflevering is te zien hoe Gio Latooy samen met Dante van Clonny Games een aantal restaurants in het ootje nemen. Ze laten hen geloven dat zij vast zitten op het toilet en of iemand alsjeblieft kan helpen. Dit resulteert in een hilarische video. In de tweede aflevering is OnneDi te zien en heeft ze Senna Bellod te gast. Zij vragen diverse dierentuinen of ze alsjeblieft willen helpen met de antwoorden van hun biologietoets en doen alsof ze tijdens de toets op de wc van hun school zitten te bellen. Werken de dierentuinen mee of worden ze betrapt? ‘Hallo met Glitch’ is een format vol humor en geschikt voor kijkers vanaf zes jaar.

Pittige Challenge In ‘Pittige Challenge’ is in iedere aflevering een bekende YouTuber te gast. In deze spicy show krijgen de gasten verschillende persoonlijke- en quizvragen die zij moeten beantwoorden. Hierdoor komen zij in een voortdurende tweestrijd: de waarheid vertellen, het juiste antwoord geven of zwijgen en het foute antwoord geven met super spicy food als tegenprestatie? Elke aflevering vindt plaats aan een ronde tafel die verdeelt is in verschillende slices. De tafel draait steeds verder rond en bij elke ‘slice’ hoort een vurige vraag. Hoe meer vragen of gepeperde gerechten de deelnemer weet te overleven, hoe meer punten hij of zij binnenhaalt.

Meer informatie is te vinden op www.ditisglitch.nl en https://www.youtube.com/ditisglitch

‘Hallo met Glitch’

6 september 2018 vanaf 16:00 uur op het nieuwe YouTube-kanaal ‘Glitch‘.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*