RTL : “Juist gehandeld bij publicatie foto’s MH17”

Patholoog-anatoom George Maat heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen het televisieprogramma RTL Nieuws. Dat publiceerde een college van hem, waarin hij foto’s liet zien van stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17 ramp.

Maat wil van de Raad weten of er in het geheim opnamen had mogen maken van het college dat hij in april vorig jaar op de Universiteit van Maastricht gaf en wat de Raad vindt van de publicaties daarover.

Over de zaak ontstond veel ophef. Minister van der Steur bekritiseerde in scherpe bewoordingen de handelwijze van Maat en zette hem uit het onderzoeksteam van MH17. Onlangs heeft de minister daarvoor zijn excuses aangeboden, omdat bleek dat er geen heldere afspraken -over het gebruik van fotomateriaal waren gemaakt.

RTL Nieuws zegt het oordeel van de Raad voor de Journalistiek met vertrouwen tegemoet te zien. Het staat Maat vrij een klacht in te dienen, zo zegt adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. “Maar wij menen zorgvuldig gehandeld te hebben”. (foto NOS.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*