RTL betaalt beperkt bedrag aan cybercriminelen


RTL Nieuws heeft vandaag bekend gemaakt dat RTL Nederland onlangs slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval. RTL Nederland heeft een klein bedrag aan losgeld betaald.

De cybercriminelen zijn de afgelopen tijd uit het netwerk gehaald en computers hersteld. RTL heeft uiteindelijk 8.500 euro aan de aanvallers betaald. De aanvallers hebben toegang tot het netwerk van RTL gekregen doordat de inloggegevens van een medewerker van een externe beheerpartij zijn buitgemaakt.

“We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in beveiliging en awareness”, zegt RTL Nederland-ceo Sven Sauvé aan RTL Nieuws. “Als een digitale aanval je dan toch overkomt, is het beste crisisplan de juiste professionals op de juiste plek, zodat je snel kunt handelen. Daarmee is de schade beperkt gebleven. Ik ben heel trots op ons team.”
Normaal gesproken worden er tonnen of miljoenen euro’s aan losgeld gevraagd.”

Het bedrag van 8.500 euro is zeer laag. Doorgaans vragen cybercriminelen 10 procent van de jaaromzet. Lange tijd is het stil geweest wat de stand van zaken was rondom deze cyberaanval bij RTL. De RTL-woordvoering wilde echter niet eerder aan Spreekbuis.nl duidelijkheid geven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*