Ronald Koeman in College Tour

Op 20 februari gaat een nieuw seizoen College Tour van start. Donderdagochtend maakte presentator Twan Huys de eerste vier namen bekend bij Giel Beelen op NPO 3FM. Het seizoen start in Rotterdam met de succesvolle voetbalcoach van Southampton en oud-profvoetballer Ronald Koeman. Daarna volgt een gesprek met bestsellerauteur Arnon Grunberg in zijn geboortestad Amsterdam. De derde gast is de Twentse cabaretier Herman Finkers. Daarna spreekt College Tour de wereldberoemde Britse documentairemaker Louis Theroux. Studenten kunnen zich vanaf nu voor de opnamen aanmelden. 

Ronald Koeman
Na een glansrijke periode bij Feyenoord vertrekt Ronald Koeman samen met zijn broer Erwin naar Engeland, waar hij de ene na de andere overwinning pakt met Southampton FC. Het gaat zó goed dat er voorzichtig wordt gefluisterd over een stap naar FC Barcelona. Niet gek als je bedenkt dat hij begin jaren negentig bij dezelfde club onderdeel uitmaakt van Cruijff’s dreamteam. Koeman was daarnaast onmisbaar voor Oranje tijdens de EK-winst van ’88. Hij is de enige die als speler en coach actief was bij Ajax, Feyenoord én PSV. Op 17 februari spreken we Ronald Koeman in Rotterdam.
Opname: dinsdag 17 februari, Rotterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 20 februari, 20.25 uur, NPO 3

Arnon Grunberg
Hij wordt één van de meest toonaangevende schrijvers van de 21ste eeuw genoemd. Met zijn debuutroman Blauwe maandagen veroverde Arnon Grunberg zijn plek binnen de Nederlandse literatuur. Daarna volgen bestsellers als De asielzoeker en Tirza. Grunberg is een alleskunner. Hij produceert in razend tempo en reist de hele wereld rond om reportages en columns te schrijven. Dagelijks verschijnt zijn column Voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant. Op 24 februari verschijnt zijn nieuwe novelle Het bestand. Tijdens het schrijven van dit boek, werd zijn hersenactiviteit gemeten voor wetenschappelijk onderzoek. Grunberg woont in New York, maar voor College Tour spreken wij hem in zijn geboortestad Amsterdam.
Opname: woensdag 18 februari, Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 27 februari, 20.25 uur, NPO 3

Herman Finkers
Met zijn Twentse accent en droge gevoel voor humor weet Herman Finkers sinds eind jaren ‘70 iedereen in te pakken met zijn shows. Na de eeuwwisseling was het door ziekte een paar jaar stil rond de cabaretier uit Almelo, maar sinds 2007 is hij weer op het podium te vinden. Onlangs maakte hij bekend dat hij de oudejaarsconference van 2015 voor de VARA maakt. Daarnaast komt binnenkort zijn nieuwe cd uit. College Tour spreekt hem op 4 maart, natuurlijk, in Twente.   
Opname: woensdag 4 maart, Universiteit Twente (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 6 maart, 20.25 uur, NPO 3

Louis Theroux
Hij is bekroond meester in het maken van fascinerende documentaires over vaak controversiële onderwerpen die over de hele wereld worden uitgezonden. Door zijn ongekunstelde en persoonlijke stijl krijgt Louis Theroux toegang tot onbekende werelden. Zo ging hij op bezoek bij neonazi’s, pornosterren en UFO-jagers. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste theatrale documentaire, die gaat over ’s werelds meest mysterieuze religie: Scientology. 
Opname: dinsdag 17 maart, Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 27 maart, 20.25 uur, NPO 3
 
Over College Tour
In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Marlene Dumas, John Legend, Robbie Williams, Mark Rutte, Desmond Tutu, Epke Zonderland, Armin van Buuren, Frans Timmermans, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Derk Sauer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Uitzending: iedere vrijdag vanaf 20 februari 2015, 20.25 uur, NPO 3
Informatie en aanmelden: www.ntr.nl/collegetour
www.facebook.com/CollegeTour
www.twitter.com/NTRcollegetour  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*