Nieuwe retrodramaserie Omroep MAX: Goedenavond Dames en Heren!

Als opvolger van de succesvolle retro dramaserie Moeder, ik wil bij de Revue zendt Omroep MAX vanaf 30 maart 2015 op NPO 1 ‘Goedenavond Dames en Heren’ uit. Deze 8-delige muzikale dramaserie speelt zich af in de eerste helft van de jaren ’60, waarin televisie een steeds grotere invloed krijgt op het dagelijks leven.

‘Goedenavond Dames en Heren’ gaat over Anton en Els van Dijk, die in Hilversum een kapperszaak hebben. Hun dochters Ietje (20) en Eef (18) worden door Antons broer – omroepdirecteur Peter van Dijk – gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Waar voor de ene dochter een venster op een spannende en nieuwe wereld wordt geopend, breekt voor de andere dochter een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan. De omroep bestaat 12½ jaar en Peter wil dit groots vieren. Het is tevens een aanleiding om in het verleden gemaakte fouten te herstellen. Hiermee gooit hij niet alleen zijn eigen leven overhoop, maar ook dat van het eens beroemde maar inmiddels gebrouilleerde zangduo Benno en Will, waarvan hij jaren geleden de manager van was. Lukt het Peter om het duo weer voor de camera’s te krijgen? En wat voor een gevolgen hebben de onorthodoxe keuzes van Ietje en Eef op hun familie?

De eerste teaser is te zien via deze link. Dit is een link naar de Facebook pagina van de nieuwe serie.

MAX-directeur Jan Slagter: “Dat we weer zo’n cast bij elkaar hebben kunnen krijgen, is fantastisch. Tel daar bij op dat Goedenavond Dames en Heren gemaakt wordt door een vertrouwde crew en weer vol zit met prachtige liedjes en u begrijpt hoe trots ik ben. Ik heb hoge verwachtingen voor deze waardige opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue.” NL Film producent Alain de Levita: “Na het succes van Moeder ik wil bij de Revue was het niet moeilijk om opnieuw een geweldige cast bij elkaar te krijgen. Met hetzelfde team, aangevuld met Jean van de Velde als scenarist, gaan we de lat nog hoger leggen in de hoop het succes te evenaren, of liever nog, te overtreffen.”

Naast Loes Luca, Anne Wil Blankers, Huub Stapel, Kees Hulst en Paul R. Kooij, bestaat de hoofdcast uit Anna Raadsveld, Sophie Hoppener, Anne-Marie Jung, Peter Blok, Yannick van de Velde, Loes Wouterson, Peter Bolhuis en Daniel Samkalden.

Het scenario is geschreven door Jean van de Velde en de regie is in handen van Rita Horst. Producenten zijn Job Gosschalk en Alain de Levita.

Goedenavond Dames en Heren wordt geproduceerd door NL Film en Kemna & Zonen, in samenwerking met Omroep MAX.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*