Roland Kieft vertrekt bij Stichting Omroep Muziek

Roland Kieft neemt per 1 september a.s. afscheid als directeur/bestuurder van Stichting Omroep Muziek (SOM). De SOM omvat het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest en het Muziekcentrum van de Omroep. De SOM produceert in opdracht van en in samenwerking met de NTR de ZaterdagMatinee en met AVROTROS het Vrijdagconcert, beide voor NPO Radio 4.

Het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest zijn beide topensembles van internationaal niveau en zijn onderscheiden met een uitgebreid repertoire van nieuw gecomponeerde en minder bekende muziek, vaak van Nederlandse oorsprong. Gedurende het directeurschap van Roland Kieft hebben koor en orkest zich verder ontwikkeld en leveren zij alom erkende hoge artistieke prestaties. Met de aanstelling van Karina Canellakis en Benjamin Goodson is gekozen voor een nieuwe generatie chef-dirigenten. In constructieve samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep, de NTR en AVROTROS resulteert dit in de door een groot publiek gewaardeerde concerten.

Roland Kieft: “Ik heb de afgelopen zes jaar genoten van het enorme talent van koor en orkest en was keer op keer trots op wat er op en achter het podium gepresteerd werd. Het was mij een eer om de medewerkers van het Groot Omroepkoor, het Radio Filharmonisch Orkest en het Muziekcentrum van de Omroep te dienen. Ik ga nu een spannende nieuwe fase in waarin ik mijn kennis en ervaring wil inzetten als zelfstandig consultant en interimmanager en daarmee culturele instanties en overheden bijstaan in hun ambities rond artistiek-programmatische positionering en maatschappelijke waardecreatie.” 

De raad van toezicht van de SOM heeft begrip voor het besluit van Roland Kieft.
Voorzitter van de raad, Jan Reinier van Angeren: “Wij zijn Roland Kieft zeer erkentelijk voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren en zijn betrokkenheid bij de verdere ontwikkeling van het koor, orkest en gebouw. Wij wensen hem veel succes met deze volgende stap in zijn loopbaan”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*