Roderick Veelo brengt boek uit

Roderick Veelo is een bekend gezicht in de Nederlandse media. Sinds 1992 werkte hij bij diverse omroepen, waaronder de NOS, VARA en RTL Z. De afgelopen zes jaar ontwikkelde Veelo zich daarnaast tot een zeer succesvol columnist, in onder andere De Telegraaf. In zijn columns stelt hij schijnvertoningen en hypocrisie aan de kaak in de politiek, het bedrijfsleven en de journalistiek. Dit jaar ontving hij op de Online Radio Awards de prijs voor beste presentator. Ook zijn TPO Podcast met Roderick Veelo viel in de prijzen.

Nooit eerder verschenen zijn stukken in boekvorm. Met het uitbrengen van De schijn regeert komt Veelo tegemoet aan de wens van zijn lezersschare.

Veelo hekelt in De schijn regeert onder meer de heldenrol die U2-zanger Bono zichzelf aanmeet als strijder tegen armoede en sociaal onrecht, maar tegelijkertijd z’n vermogen onderbrengt in belastingparadijzen.

Hij vraagt zich af waarom multinational Unilever hoog van toren blaast over mensenrechten, maar in alle talen zwijgt over executies in Iran waar het zeep en tandpasta mag maken. En wat bedoelen woke-activisten met inclusief en rechtvaardig als zij de mensheid opdelen in goede en verkeerde huidskleuren? En hoe combineren instellingen en bedrijven deze opdeling met hun pretentie mensen te verbinden?

De schijn regeert verschijnt op 17 juni 2022 bij uitgeverij Blauwburgwal.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*