Roddelpraat ‘gediscrimineerd’ bij Gouden Televizier Ring-verkiezing?

Het online programma Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten is niet genomineerd voor de Televizier-Ster Online Videoserie 2021 bij de Gouden Televizier Ring-verkiezing. Het presentatie-duo voelt zich buitengesloten en vindt het onbegrijpelijk dat hun online programma niet onder één van de vijftig geselecteerden valt.

In het programma hebben zij hun publiek opgeroepen om massaal Roddelpraat aan te melden. Inmiddels is Roddelpraat wel onderdeel van de voorlopige Top 20 geworden, maar is het programma nog steeds niet op de stempagina te selecteren. Het programma is ook niet in de zoekfunctie terug te vinden.

Jan Roos: ‘Het is niet geloven: elke debiel met een camera staat op die lijst, maar Roddelpraat ontbreekt, terwijl wij één van de grootste Youtube-successen van afgelopen tijd zijn.’

Spreekbuis.nl vroeg aan de TelevizierRing-organisatie of online programma’s die niet op de stempagina te vinden zijn wel evenveel kans maken om de prijs te winnen en de voorgeselecteerde programma’s door hun vermelding niet meer meer op stemmen krijgen. De TelevizierRing-organisatie meldt in een reactie dat dit niet het geval is: ‘In principe maakt iedereen evenveel kans. De voorselectielijst is een inspiratielijst en het komt regelmatig voor dat kandidaten doorgaan naar een volgende ronde dankzij het open invoerveld.’.

Roddelpraat is een populair Youtube-programma, waarin op ludieke wijze het entertainmentnieuws wordt besproken. Per aflevering weet het programma gemiddeld een kwart miljoen kijkers te trekken en wordt met regelmaat in andere media besproken, waaronder Mediacourant, Shownieuws en RTL Boulevard. Het Youtube-programma krijgt ook veel kritiek door grof taalgebruik, smakeloosheid en belediging. Het kostte Dennis Schouten zijn bijbaan bij Veronica Inside. Gordon zou vorige maand als gast komen, maar werd door eigen eigen zeggen door zijn werkgever teruggefloten.

6 Comments

 1. Ja is gewoonweg doorgestoken kaart. En dan nog beweren dat alle programma’s ‘evenveel kans’ maken.. Stel als de Tweede Kamer verkiezingen zo worden opgesteld hahahah!

  Opdoeken of er moet een andere organisatie op worden gezet, want dit is knudde.

 2. Dat deze ranzige achterklap-vlog populair is, verbaast me niets, want veel mensen kijken ook graag naar auto-ongelukken, executie-video’s en vliegtuigcrashes, maar nog minder verbaasd ben ik dat deze vlog van het stuk ongeluk Jan Roos niet voorkomt in deze nominatie-lijst omdat Spreekbuis – een groot liefhebber van trash-tv – schrijft dat deze ‘ludieke’ vlog gekenmerkt wordt door grof taalgebruik, smakeloosheid en beledigingen. Dus …

  Is Spreekbuis al eens ergens voor genomineerd?

  • Over smakeloosheid gesproken; heeft u überhaubt de 50 geselecteerden bekeken?
   Ik vind het een heerlijk programma om te kijken in deze tijd van overgevoelige, poliek correcte bagger.
   Maar een ieder zijn/haar mening natuurlijk 😉

 3. Het is een platvloers programma, maar inderdaad wel raar dat de Ringorganisatie dit programma wegmoffelt. Je moet we heel erg je best doen om op dit programma te kunnen stemmen, dus heeft Roddelpraat in feite niet evenveel kans om te winnen. Dit Youtube ‘talkshow’ trekt toch zo’n 250 duizend kijkers. Daar zijn sommige programma’s op de landelijke tv jaloers op.

 4. Jan Roos is een soort Robert Jenssen, doet zijn eigen ding, en dat mag niet van de MSM.
  Dus beginnen ze een eigen stream, en daar kunnenze lekker zeggen wat ze willen, en scherp zijn op de meeloop media onder leiding van het “kabinet”
  Top Jan, ga dooorrrr.!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*