Roddelpraat begin september voor de rechter om diskwalificatie Televizier Ring

Het kort geding van Dennis Schouten en Jan Roos tegen de organisatie achter het Televizier-Ring Gala gaat door. Donderdag 2 september moeten beide partijen zich melden bij de voorzieningenrechter in Lelystad, zo laat Dennis Schouten aan De Telegraaf weten.

Door de stemmen van het publiek kwam het online programma van Jan Roos en Dennis Schouten alsnog op de nominatielijst. De organisatie van de Gouden Televizier-Ring heeft echter bekendgemaakt dat het online programma alsnog wordt uitgesloten van de de stemronde voor de verkiezing voor Televizier-Ster-Online.

Jeroen de Goeij (Televizier Hoofdredacteur Televizier) meldde: ‘We vinden dat het programma Roddelpraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt. Daarom zijn wijn van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze.’

Eigenlijk stond RoddelPraat al niet in de door Televizier opgestelde longlist, maar kijkers stemden de online serie alsnog bij de twintig winnaars van de kwalificatieronde, maar de organisatie haalde het online programma uit de verkiezingslijst.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*