Rockband De Staat maakt VR videoclip

Na al de nodige indrukwekkende videoclips te hebben gemaakt, gaat de nieuwste parel van de Nijmeegse rockband nog een stapje verder. Productiemaatschappijen WE ARE WILL en Ambassadors maakten voor het nummer ‘Get on Screen’ een Virtual Reality videoclip, die afgelopen vrijdag in première ging bij 3FM. 
Het opzwepende nummer ‘Get on Screen’ is afkomstig van het laatste album ‘O’. In de nieuwe videoclip is de VR-kijker ‘letterlijk’ omsingeld door de bandleden, die zo nu en dan indringend dichtbij komen terwijl ze hun nieuwe single spelen.
 
Frontman Torre Florim: ‘In onze studio staan we in een cirkel wanneer we onze muziek maken, en ons nieuwe album gaat veel over cirkels en de metaforen daaromheen. Het leek me een toffe manier om de ronde symboliek mee te nemen en tegelijkertijd kunnen onze luisteraars ons op een hele andere en persoonlijke, intieme manier ervaren.’
 
 
360° geluid
Behalve dat het surround beeld moet kloppen, moet ook het geluid ‘relevant’ zijn om de VR-ervaring te verhogen. Zeker in het geval van een muziek video.
 
Joep Meijburg, Sound Designer van Ambassadors legt uit: ‘Wij maken gebruik van Ambisonic Sound, ook wel 360° geluid genoemd. Maar daar hebben we een kleine nuance aan toegevoegd: als je naar de drummer kijkt, gaat het geluid van de drums iétsje harder en als je je omdraait hoor je de bassist nét wat beter. De clip beweegt op zo’n manier met je mee, dat je ‘m in VR niet alleen visueel maar ook qua geluid intenser beleeft.’
 
Videoclip in 360: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*