Robert Claus nieuwe directeur-bestuurder RN7

Vanaf 8 januari 2024 treedt Robert Claus in dienst van Streekomroep RN7 als de nieuwe directeur-bestuurder. Hij volgt hiermee Nadine Huntink op, die per 1 januari 2024 vertrekt als directeur. RN7 is de streekomroep voor de gemeenten Beuningen, Druten, Nijmegen, Overbetuwe en Wijchen.

Robert Claus is ruim twintig jaar werk­zaam in media, zowel bij lokale omroepen als verslaggever, presentator en redacteur in Groesbeek, Spakenburg en Utrecht, landelijke omroepen (o.a. Sky Radio en Radio Veronica) en nu als specialist op het gebied van marketing en communicatie van regionale omroepen (RPO). Met een omroepmens als Robert verwacht RN7 de grote uitdagingen van de komende tijd aan te kunnen.

Robert volgt Nadine Huntink op, die een nieuwe baan elders heeft aanvaard. Met Nadine aan het roer kwam er meer rust in de organisatie, werd er gebouwd aan een samenwerkingscultuur, is de toenadering tot buuromroepen in gang gezet.

Het beleid van staatssecretaris Gunay Uslu van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is voor Stichting NLPO gericht op een verdere professionalisering van de lokale omroepen en het binnen enkele jaren laten samenvoegen van lokale omroepen tot streekomroepen. Streekomroep RN7 is hiermee volop bezig met een drietal lokale omroepen binnen dezelfde regio: GL8 (gemeente Heumen; gemeente Mook en Middelaar), Omroep Berg en Dal (gelijknamige gemeente) en de Streekomroep Maas en Waal (gemeente West Maas en Waal).

Robert zegt zelf over deze ontwikkeling: ‘Door de plannen van staats­secretaris Uslu krijgen lokale omroepen de kans om verder te profes­sionaliseren. Ook RN7. Samen met alle medewerkers en vrijwilligers ga ik aan de slag om van RN7 het voor ons publiek meest relevante nieuws- en informatieplatform te bouwen. Met radio, tv en online gaan we onze inwoners volledig en onafhankelijk informeren, bijdragen aan lokale identiteit en zorgen voor vermaak. Voor alle dorpen, kernen, wijken en buurten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan in de streek waar ik me zo verbonden mee voel.’

2 Comments

  1. Geen slechte streekomroep, luister er zo nu en dan naar. Komt redelijk professioneel over, ook goed muziekformat waar het bij anderen helaas nogal eens aan ontbreekt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*