Robbie Dale overleden

Op 31 augustus 2021 overleed radio-dj Robie Dale 81-jarige leeftijd. Dale leed al enkele jaren aan dementie.

Dale was chef-dj op het voor de kust liggende radio-piratenschip Radio Caroline. Hij was een van de dj’s van Radio Caroline op 14 augustus 1967 met Johnnie Walker, toen de Marine Broadcasting Offences Act van kracht werd. Tijdens hun bloeiperiode had het station 23 miljoen luisteraars. Na de buitengebruikstelling van Radio Caroline werkte hij voor het Nederlandse piratenzendschip Radio Veronica van mei 1968 tot augustus 1969. In juli 1971 presenteerde hij, bij afwezigheid van Hugo van Gelderen, enkele keren de Nationale Tip 10 bij de TROS op Hilversum 3. Later was hij vanaf donderdag 23 augustus 1973 enkele jaren als invaller betrokken bij de zendtijd uitbreiding van de TROS als A-omroep op Hilversum 3.

Dale was opgenomen in de Pirate Radio Hall of Fame. Dale verhuisde in 1989 van Dublin naar Lanzarote op de Canarische Eilanden, waar hij een vakantie-appartementen-complex leidde.

8 Comments

 1. Radio 1 gaat Radio 2 en 3 achterna waar het al heel lang niet meer uitmaakt welke presentator namens welke omroep een programma doet. Zo hoorde ik onlangs Tim de Wit, even daarvoor gepresenteerd als nieuwe presentator van het VPRO-programma ‘Bureau Buitenland’ het EO-programma ‘Dit Is De Dag’ presenteren. Hij sloot de uitzending af met “WE zijn er om half tien weer met ‘Langs De Lijn En Omstreken’.” En de Radio 1-luisteraar weet dat dat programma mede van de EO is

  • Erg hè, Juul…
   Ze blijven het doen.
   Ik zag laatst nog een berichtje waarin een Duitser RNI de grootste piraat van Nederland noemde.
   Was ook niks piraat aan.

 2. Ik begrijp niet waarom bovenstaande reactie van mijn hand onder het bericht over het overlijden van Robbie Dale terecht is gekomen. Het was namelijk bedoeld als reactie op een reactie bij een bericht over Renze Klamer. Computer op hol geslagen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*