Rob van Someren is terug met Somertijd

Giel Beelen opende maandag 12 januari de eerste uitzending van Somertijd op Radio 10. Daarmee is Rob van Someren weer terug met het programma waarmee hij in 2013 nog een Gouden Radioring won. Eind 2014 ontving hij bovendien de Zilveren Radioster.

“Gelukkig – ik hoopte het al – is er nog een hart dat klopt bij mensen die van radio houden”, zei Giel Beelen in zijn openingswoord.

Het was Giel Beelen die Van Someren zijn eigen zendtijd gaf om nog een afscheidsuitzending te kunnen maken na zijn ontslag bij Veronica.

Van Someren werd, terwijl hij herstellende was van een hartinfarct, ontslagen bij Veronica, waar hij al elf jaar Somertijd presenteerde. Hoewel hij een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever won en Veronica hem een afkoopsom moest betalen, achtte de rechter de verhoudingen te verstoord om het werkverband voort te zetten. Meer over de rechtszaak in het AD.

Van Someren heeft zelf de rechten over zijn programma en hoopte ermee terug te kunnen keren. Dat is nu dus gebeurd bij Radio 10 waar hij dagelijks te horen zal zijn tussen 16.00 en 19.00 uur. Het eerste plaatje dat hij draaide was het toepasselijke ‘Return to Sender’ van Elvis Presley. Daarmee had hij ook zijn afscheidsuitzending afgesloten. Van Someren vertelde maandag in het AD over zijn ontvangst bij Radio 10

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*