Rob Ombach overleden

Op dinsdag 13 februari is de muziekindustrie een markante figuur rijker geworden in herinnering, maar armer aan zijn fysieke aanwezigheid. Rob Ombach, bekend als platenpromotor voor Phonogram en frequente gast bij Radio Veronica, is overleden.

Rob, die bekend stond om zijn immer opgewekte humeur, was een graag geziene gast in de studio’s van Veronica, waar hij de nieuwste platen aan de dj’s presenteerde. Zijn affiniteit met showbizz was hem met de paplepel ingegoten als nazaat van de beroemde orkestleider Johnny Ombach. In de jaren ’60 maakte Rob zelf muziek als drummer van het Gooische bandje “The Caps”, naast andere latere showbizz grootheden zoals Hans van Hemert, Roy Beltman en Bert Ruiter.

Een van zijn meest memorabele bijdragen aan de Nederlandse radio was de creatie van het programma “Fop Out” in de vroege jaren ’70, een geesteskind van hem en Daniel Klijzing dat werd uitgezonden in het programma van Rob Out. Met een ongeëvenaard gevoel voor humor haalde hij grappen uit met nietsvermoedende burgers, waaronder de legendarische aflevering waarin hij beweerde dat het opblazen van de achtergevel wegens slecht weer was afgelast.

Na de sluiting van Radio Veronica bleef Rob een geliefd figuur op de vele reünies. Zijn overlijden laat een leegte achter in de harten van velen die hem kenden en liefhadden in de muziek- en radiowereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*