Rob Goossens: “Jeroen Pauw heeft kilo’s boter op zijn hoofd”

Jeroen Pauw vindt het salarismaximum van 194.000 euro bij de NPO heel erg terecht. Hij ziet niet in waarom hij meer zou moeten verdienen dan de minister-president. Dat zegt de BNNVARA-ster in gesprek met Weekend. Telegraaf-journalist Rob Goossens schrijft in zijn nieuwe column dat de Pauw met zijn uitspraak “kilo’s aan boter op zijn hoofd heeft”.

Goossens: “Jeroen is iets te goed voor zichzelf om hem hierin serieus te nemen. Want dat plafond geldt alleen voor presentatoren, en via zijn eigen bedrijf is hij ook producent, onder andere van zijn eigen talkshow. Zo kan hij tóch meer verdienen dan de premier, grotendeels via de NPO. Hoezo, salarisplafond?”

Daarnaast kan volgens Goossens het inkomen van Jeroen Pauw weleens gaan toenemen nu zijn collega en protegé Eva Jinek vertrekt naar RTL. Eva neemt producent Ewart van der Horst namelijk ook mee en laat zodoende nóg een vacature achter. “En laat Jeroen Pauw toevallig heel goed zijn in het produceren van talkshows…”, aldus Goossens.

Lees zijn hele column vandaag in De Telegraaf.

6 Comments

  1. De column van vandaag staat nog niet op internet, althans: niet voor mij. Ik ben blij dat Jeroen Pauw deze mening heeft over populaire presentatoren bij de NPO. Dat Pauw daarnaast nog allerlei nevenfuncties bekleedt, waaraan hij kan verdienen, is politici ook bepaald niet vreemd. Die hebben eveneens regelmatig goed bezoldigde commissariaten, soms zelfs op het beleidsterrein waar zij zelf over gaan! Dat laatste levert natuurlijk een probleem op, als dit bekend wordt. Wat wil Goossens hier nu eigenlijk mee zeggen? Het surplus wordt trouwens betaald uit de kas van de omroepvereniging zelf. En als Pauw producer is, heeft hij daar tevens extra werk aan, dus ….

      • Het stelt mij wel teleur, dat mensen die bij een “progressieve” omroep werken (BNN/VARA?), vaak topsalarissen verdienen of eisen, en als zij hun zin niet krijgen, vertrekken naar de commerciele zenders. Dit ondergraaft hun geloofwaardigheid als sociaal betrokken en “linkse” presentatoren natuurlijk enorm. (Paul de Leeuw, Twan Huys, Giel Beelen, en wellicht ook Matthijs van Nieuwkerk). Ik ben blij dat Jeroen Pauw afstand neemt van die houding.

  2. Wat ik me nou altijd afvraag is hoeveel de Commerciële zenders betalen aan de NPO als hun sterren ‘gratis’ zendtijd krijgen bij Pauw om hun programma’s te mogen komen promoten. Linda de Mol, John de Mol, Johnny de Mol…. Om er maar een paar te noemen die graag bij Pauw aanschuiven om hun ‘handelswaar’ aan te prijzen… En die hebben aardig wat ‘boter’ hoor 🙂

  3. Ach hoeveel heb je nodig om een leuk leven te hebben ik denk dat Jeroen er ook zo over denkt hij heeft duidelijk echt plezier in z,n werk, fijne relatie fijn inkomen wat wil je nog meer?
    Een talkshow presenteren die om de haverklap wordt onderbroken door reclame is natuurlijk 3x niks dan verloochen je jezelf toch. Dat past echt niet bij hem of Mathijs. Laat die prietpraatprogrammas maar lekker door Eva en andere kakelkippen doen ;-).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*