Ria Bremer komt na 35 jaar opnieuw met groot zwangerschapsonderzoek

In 1983 presenteerde Ria Bremer in een speciale uitzending van Vinger aan de Pols de resultaten van een uniek onderzoek. Duizenden vrouwen deelden hierin hun ervaringen met hun zwangerschap en bevalling. Nu, 35 jaar later, maakt Bremer de balans op met een nieuw onderzoek. Hoe ervaren vrouwen tegenwoordig hun zwangerschap? Hoe kijken ze terug op hun bevalling? En nieuw deze keer: wat zijn de ervaringen van vrouwen die juist proberen om zwanger te worden? Dit keer wordt het onderzoek niet uitgevoerd via papieren enquêtes, maar middels een grootschalig onderzoek uitgevoerd door het EenVandaag Opiniepanel. De resultaten van dit unieke zwangerschapsonderzoek vormen de basis van Hoe Bevalt Nederland, het tv-programma dat Ria Bremer vanaf 5 september presenteert op NPO 1. Vrouwen kunnen vanaf vandaag deelnemen aan het onderzoek via zorg.nu/hoebevaltnederland.

Presentator Ria Bremer duikt voor Hoe Bevalt Nederland in de wereld van zwangerschappen en bevallingen en onderzoekt daarbij de nieuwste technieken: “Er is in 35 jaar zo ontzettend veel veranderd. En het gaat maar door. Soms heb ik het gevoel dat onvruchtbaarheid straks niet meer bestaat en dat kinderen in plaats van in de slaapkamer in het laboratorium worden gemaakt”.

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel presenteert in Hoe Bevalt Nederland de resultaten: “Er is veel in het nieuws over zwangerschap in Nederland, dit onderzoek biedt een unieke kans om te horen wat vrouwen zélf te vertellen hebben”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*