Revolutionaire koptelefoons met semantische gehoorfunctie veranderen luisterervaring

Onderzoekers van de Universiteit van Washington en Microsoft hebben een baanbrekend concept geïntroduceerd: koptelefoons met ruisonderdrukking die uitgerust zijn met ‘semantische gehoormogelijkheden’, aangedreven door geavanceerde machine learning-algoritmen.

Deze innovatie stelt gebruikers in staat om specifieke geluiden te selecteren die ze willen horen, terwijl alle andere geluiden worden geëlimineerd. Het team heeft een prototype ontwikkeld dat gebruikers in staat stelt hun auditieve ervaring te personaliseren door te kiezen welke geluiden ze willen horen. Dit in tegenstelling tot traditionele ruisonderdrukkende (noise canceling) koptelefoons die voornamelijk gericht zijn op het dempen van binnenkomende geluiden. Het prototype gebruikt een classificatiesysteem voor binnenkomende geluiden en is getest in verschillende scenario’s, zoals het voeren van gesprekken temidden van stofzuigergeluid en het negeren van straatgeluiden om zich te concentreren op vogelgeluiden. Het succes van het apparaat in het verwerken van geluiden in real-time is te danken aan het gebruik van de smartphone van de gebruiker, die een gespecialiseerd neuraal netwerk host voor binaurale geluidsextractie.
Deze

technologie heeft grote belofte voor het verbeteren van de gebruikerservaring in diverse omgevingen, door mensen in staat te stellen hun auditieve omgeving in real-time te personaliseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*