Requiem voor televisiester Ko van Dijk

Ko van Dijk is Nederlands beroemdste televisieacteur als hij op 6 mei 1978 overlijdt. Paul Haenen spreekt in dit programma met acteur Jeroen Krabbé over hun beider samenwerkingen met Ko van Dijk, diens televisiewerk, zijn zakelijk instinct en zijn nauwe samenwerking met producent Joop van den Ende. Een gesprek vol anekdotes en fragmenten.

Ko van Dijk is 61 jaar en op de top van zijn roem wanneer hij sterft. Nederland is geschokt en zijn uitvaart wordt massaal bezocht. Een ster is niet meer.

Nu, veertig jaar na diens dood, blijkt Van Dijk verre van vergeten te zijn. Opvallend genoeg ook bij generaties die hem nauwelijks hebben gekend. Het is de roem die zijn werk voor televisie hem bracht, die hem uit de vergetelheid hielp te blijven. Haenen en Krabbé kijken in dit theaterprogramma terug op zijn invloed op het Nederlandse medialandschap.

Haenens vingercamera
Onlangs schonken de erven Van Dijk het persoonlijke archief van Ko van Dijk aan Beeld en Geluid. Met behulp van zijn bekende vingercamera zal Haenen de plakboeken en foto’s van Van Dijk doornemen en op geheel eigen wijze van commentaar voorzien.

Moederdagactie
Neem je moeder mee! Speciaal voor moederdag krijg je een gratis ticket bij dat van jezelf. Ook geldig met Museumkaart! Geniet samen van dit bijzondere theaterprogramma.

Mediahelden | Theaterprogramma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*