‘Renze, kom terug naar Radio 1!’

[BLOG] Content-directeur Gert-Jan Hox van BNNVARA ken ik nog goed van vroegâh uit De Haag toen hij nog een begenadigd pianist was. Je kon goed met hem lachen en bierdrinken – en over jazz ouwehoeren – maar het noodlot sloeg toe toen hij een blijvende blessure aan zijn hand kreeg en niet meer professioneel piano kon spelen. Bye, bye muzikale carrière. Hij had al wel een aantal bekende tunes van tv- en bioscoopreclames op zijn naam staan, maar daar is hij – voor zover ik weet – niet mee doorgegaan.

Wat hij daarna ging doen weet ik niet, maar jaren later dook hij op in het nieuws met een concept om alle milieu-onvriendelijke plastic tasjes in de supermarkten te vervangen door linnen tasjes. Een mooi en urgent plan waarvan ik denk dat hij dacht dat hij daar ook in een klap rijk mee zou worden, maar dit project mislukte jammerlijk.

Een paar jaar geleden las ik ineens tot mijn grote verrassing dat hij media-directeur van BNNVARA was geworden. Hoe hij daar terecht is gekomen, geen idee, maar Gert-Jan, als je dit leest, Niemand is gelukkig met jouw besluit om Renze Klamer en Fidan Ekiz van Op1 te halen, maar je kan de schade voor jezelf nog beperken: Ga met supertalent Renze Klamer (en ook FIdan Ekiz) om de tafel zitten en kijk of hij al dan niet samen met Fidan een glorieuze comeback wil maken op Radio 1. Ik dacht aan een dagelijks programma van maandag tot en met donderdag op de middag en Renze en Fidan zouden mooi Mischa Blok en Toine van Peperstraten kunnen vervangen (Blok&Toine), want de NPO Radio wil van ze af. Zij zouden dan naar de tv kunnen, iets wat Mischa Blok in ieder geval graag zou willen. Win, win dus.

Denk erover na Hox (zo noemden we hem) en Frits Spits zou alvast een petitie kunnen starten om Renze terug te halen naar zijn- en ook mijn – o zo geliefde medium radio. Die petitie wil ik wel tekenen. Renze, Kom terug naar je eerste liefde, kom terug naar Radio 1!

DirkJan Vos

1 Comment

  1. Geef Klamer alléén ’n programma, zodat hij nóóit meer collega-presentatoren hinderlijk kan onderbreken of ’n goed gesprek kan afsnoepen of erger nog ’n gestelde vraag overnemen , zoals ik hoorde na ’n goeie vraag van Robbert Meeder : wat hij eigenlijk bedoelt is ,,,,,,. ’n Oncollegialere collega bestaat niet. Toen hij nog erg Christelijk was en bij de EO, was hij niet zo. Maar zodra hij bij de “grotemensen”radio was gekomen en mét Robbert Meeder Langs de Lijn en E.O. ging doen ging het snel bergafwaarts, collegiaal gezien hè . Ook bij Fidan snoepte hij regelmatig items van haar af . Op het ergelijke af. Nee, laat Renze maar alleen werken, dan kan niemand hem onderbreken en kan hij lekker z’n eigenwijze gang gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*