Renze Klamer: “Hoe groter het podium, hoe meer gezeik”

RTL4 Ster Renze Klamer is te gast in een gloednieuwe aflevering van de bekende media podcast ‘De Broadcast’. Hierin praat Renze onder andere uitgebreid over ‘Het Onbekende’ wat vrijdag bij RTL start. Renze zegt “Nu mogen we echt erover naar buiten, het is ook spannend. Ik kies graag in mijn carrière, probeer af en toe dingen maar je kunt gewoon niet op voorhand inschatten wat de ‘goe gemeente’ ervan vindt. Ik had er heel veel plezier in, je kruipt een beetje in een rolletje maar ik vond het wel een heel leuk rolletje”. Niet alleen over ‘Het Onbekende’ wordt gesproken in ‘De Broadcast’, zoals te doen gebruikelijk in de podcast komt zijn hele loopbaan voorbij. Van zijn start bij de EO, z’n overstap naar BNNVARA tot aan zijn programma’s bij RTL. De aflevering is vanaf morgen op alle podcast platforms te beluisteren. 

Kritiek “Hoe groter het podium, hoe meer gezeik”

Renze loopt al enkele jaren mee in het publieke wereldje en moet sinds dien ook dealen met kritiek. Bijvoorbeeld op zijn talkshow bij RTL maar ook op het gestopte programma bij de NPO ‘De Vooravond’. Hoe gaat Renze om met kritiek? “Mensen kleuren alles gewoon in vanuit een soort eigen initiatief en makkelijk oordeel. Hoe groter het podium, hoe meer gezeik. Niemand vind het leuk om de hele dag afgezeken te worden. Ik ben ook wel goed geworden in het relativeren ervan. Je zult altijd mensen blijven houden die je een flapdrol vinden”, aldus de RTL ster in de podcast. Hij vervolgt “Zeker in die hoek van talkshow daar zijn de mensen gewoon bijzonder hard over. Ik heb er wel aan leren wennen”. Het TV Programma ‘De Vooravond’ bij de NPO stopte al na 2 seizoenen en Renze was daar toen niet blij mee “Inmiddels kijk ik er meer op terug dat ik gewoon denk wat is dat een heel mooi avontuur geweest. Het einde dat blijft niet fraai. Maar ik heb zoiets van ‘i’m over it'”. De presentator werd ook weleens aangepakt in ‘Vandaag Inside’. Maar dat laat hij naar eigen zeggen van zich af glijden “Ja, dat is het enige wat je hiermee kan doen. Voor de jury van Vandaag Inside blijven weinigen overeind. Alles wat ik erop kan zeggen; ik kan een sneertje terug doen en lekker mee spelen in dat spelletje. Ik denk gewoon ja jongens ‘Prima, dat mogen jullie vinden'”, aldus Klamer in ‘De Broadcast’

De podcast geeft een mooi beeld van de media loopbaan van Renze Klamer aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes van Renze bij de NPO en RTL. Het had overigens weinig gescheeld of Renze was geen presentator  geweest “Mijn eerste droom was straaljagerpiloot. Ik ben nog steeds gefascineerd door vliegen”, zegt hij bij aanvang in de podcast. ‘De Broadcast’ staat vanaf morgenochtend, woensdag 10 mei, online en is te beluisteren via de bekende podcast platforms of debroadcast.nl. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*