Dit Was De Radio: Jet Berkhout maakt NPO Klassiek jong, snel en wild!


Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio!

De complete inhoud van aflevering 117:

  • In De Nieuws BV op NPO Radio 1 komt een geluidskunstenaar langs die, laten we het voorzichtig zeggen, vreemde geluiden maakt met vreemde materialen. Maar plantaardig, dat dan weer wel. We proberen er niet om te lachen. Spoiler: dat mislukt.
  • We doen weer eens een ‘Item Inspectie’! We bespreken het onderdeel ‘De munt’ van het 3FM-weekendduo Sophie & Mart. Wie van hen moet een ongemakkelijke opdracht uitvoeren? Daar draait het om. Sophie wordt op pad gestuurd in het NPO Radiohuis en het levert haar ‘het meest ongemakkelijke moment uit haar leven’ op. Maar ervaart de luisteraar dat ook?!
  • Onze studiogast is Jet Berkhout, presentator bij NPO Klassiek (voorheen NPO Radio 4). We bespreken de nieuwe friss(er)e koers van de zender, maar is het bloedserieuze ‘begrafenissfeertje’ van weleer wel helemaal verdwenen? Laatbloeier Jet vertelt hoe haar carrière lange tijd werd tegengehouden (“Zet dat presenteren maar uit je hoofd, meisje!”) en hoe ze uiteindelijk tóch één van de meest zichtbare gezichten van de zender is geworden. Want via optredens in talkshows weet ze de zender in de spotlights te zetten en probeert ze klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.
  • In het Blooperblokje onder andere: Astrid Kersseboom, Erik de Zwart, Renate Kok, Felix Meurders, Bas Menting, Desiree van der Heiden en… Arjan Snijders!
  • Syb heeft weer ’n audiopareltje gemaakt, als hij tenminste niet staakt.
  • De slotwoorden zijn voor 3FM-dj Olivier Bakker: hij brengt een ode aan het radiojargon.

In de exclusieve bonusshow álleen voor vrienden van de show deze week: we praten verder met Jet Berkhout van NPO Klassiek en zij vult het ‘Radiovriendenboekje’ in met favorieten en gênante momenten. Ook vertelt ze waarom ochtendshows van popstations haar inspireren. Ambieert ze een ochtendprogramma? En: 3FM was vroeger een zender waar (vooral door Giel Beelen) on air behoorlijk wat drugs werd genomen. We horen dat die tijden voorbij zijn: is dat vertrutting of gewoon de huidige tijd? In de Bonusbloopers horen we onder andere een mislukte opening van ’t Avondcircus op SLAM! en een hilarisch moment van politiek commentator Kees Boonman.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*