Renze Klamer van EO naar BNNVARA

Per 1 september 2018 is presentator Renze Klamer (29) werkzaam bij BNNVARA. Klamer stapt dan over van de EO. Hij gaat voor BNNVARA een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS Journaal, op het themakanaal NPO 1 Extra.

Renze Klamer: ‘In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken.’

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma ‘Langs de Lijn En Omstreken’. Ook presenteert hij ‘Dit is de Dag’. In het tv-programma ‘Knevel & Van den Brink’ had Klamer de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’. Eenzelfde rubriek had hij in 2012 in het tv-programma ‘1 Voor de Verkiezingen’ (EO/VARA). Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2 debatprogramma ‘Arena’ en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van ‘The Passion’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*