Regionale omroepen zetten zich in voor Nedersaksisch dialect

Vanaf januari gezamenlijk muziekprogramma op radio De regionale omroepen in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland gaan zich samen inzetten voor de Nedersaksische dialecten.

Er worden plannen ontwikkeld voor online, televisie en radio. Vanaf 2 januari 2017 zenden de vier omroepen elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur samen een muziekprogramma uit met uitsluitend artiesten uit het Nedersaksische gebied en muziek in de streektaal.

Marcel Oude Wesselink (RTV Oost): “Streektaal is een sterk element in de cultuur ten oosten van de IJssel. Het is van belang het gebruik ervan te blijven stimuleren. Een mooie taak voor de regionale omroepen,”.

Dink Binnendijk (RTV Drenthe): “Samenwerken tussen regionale omroepen is belangrijk en juist op het gebied van taal en cultuur kunnen we elkaar op een geweldige manier aanvullen. We vertegenwoordigen een gebied met meer dan drie miljoen inwoners,”

In de loop van 2017 zullen ook formats voor televisie en online kanalen gelanceerd worden waarin het Nedersaksische taalgebied centraal staat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*