Regionale omroepen verbeteren digitale radio-ontvangst in de Randstad

Zes regionale omroepen verbeteren per 1 augustus de digitale ontvangst van hun radiozender in de Randstad. De regionale omroepen breiden de dekking uit van het DAB+ kanaal 8A. Het zendvermogen in Amsterdam, Rotterdam en Lopik worden fors verhoogd en er komen ook twee nieuw opstelpunten bij: In Hilversum en Den Haag.

Het nieuwe geluid van radio
Door deze uitbreiding wordt de digitale ontvangst van NH Radio, Omroep Flevoland Radio, Radio M Utrecht, Radio West, Rijnmond en Radio Gelderland in en direct om de Randstad aanzienlijk verbeterd. ‘Het nieuwe geluid van radio’ (DAB+) van de regionale omroepen is (vrijwel) overal (digitaal) te ontvangen. Niet alleen onderweg in de auto, maar veelal ook binnenshuis of op kantoor.

DAB+ is digitale opvolger FM
Alle regionale omroepen werken via RPO samen bij de uitvoering van het digitaliseringsbeleid. Dit voorjaar is met alle betrokkenen overeenstemming bereikt over deze uitbreiding. In de afgelopen maanden zijn de benodigde aanpassingen aan de zendinstallaties doorgevoerd. Met de oplevering van deze verbetering is de wens van de omroepen om ook in Randstad digitaal haar publiek te bereiken eindelijk vervuld. DAB+ is de digitale opvolger van FM.

3 Comments

  1. Wat een ronkend verhaal weer over DAB.

    En eenzijdig, want ook de commerciële regio omroepen in de Randstad zijn gedwongen beter te ontvangen, want ze zitten met dat vermaledijde DAB aan elkaar vast. Dat is de reden waarom de verbetering zo lang op zich liet wachten. Commerciëlen zagen het nut niet in van sterke DAB en hadden grote moeite met de extra kosten Waarbij Agentschap Telecom veel meer geld vangt met de zgn Toezichtkosten)
    Echt fantastisch technisch beleid weer.

    Benieuwd of er nog commerciële regio omroepen gaan omvallen nu zij opeens tegen veel hogere kosten aanlopen, en dat in coronatijd.
    Daar zit zelfs een kleine middengolfzender tussen in Den Haag, Vahon radio op 1566AM. Want volgens de ultieme gekkigheid moeten ook MG zenders meedoen met het DAB verhaal. En toen ik overal riep dat DAB niks is en niks wordt, op dit moment heeft 75% van de huishoudens nog steeds geen DAB ontvanger, raakte ik mn AM frequenties kwijt, vanwege die belachelijke koppeling. Want als je in dit land niet geloofd wordt je gestraft……..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*