Regionale omroepen kunnen kosten DAB+ niet betalen

De radio-uitzendingen via DAB+ van de regionale omroepen zijn volgend jaar verleden tijd als de overheid de dubbele kosten daarvoor niet vergoed.  Dat zegt de belangenorganisatie ROOS namens de 13 publieke regionale omroepen in Nederland. Op dit moment worden ze nog wel gecompenseerd voor de extra kosten die het uitzenden via DAB+ naast de FM met zich meebrengt.

Minister Kamp zegt in een brief aan de Tweede Kamer niets over de digitalisering van etherradio en hoe dat gefinancierd moet worden. De regionale omroepen moeten vanaf 2017 al 17 miljoen euro bezuinigen. Ze zeggen deze extra kosten voor uitzendingen niet te kunnen en te willen betalen. 

De landelijke publieke en commerciële omroepen hebben al minimaal 128kbps capaciteit ter beschikking en voor de niet-landelijke omroepen wordt ook meer capaciteit gezocht. De regionale omroepmoet het nu, en straks, doen met slechts 64kbps. Volgens ROOS beperkt dit de regionale omroep in zijn innovatieve mogelijkheden en de kwaliteit van de uitzendingen is daardoor slechter.

Bron: roosrtv.nl
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*