Regionale omroep wil niet heel NPO 3 vullen

De regionale omroep is blij dat de regiozenders meer ruimte krijgen op NPO 3. De hele zender is volgens RPO-directeur Gerard Schuiteman niet nodig.

“Dat heel NPO 3 straks NPO Regio gaat heten, was een verrassingsmoment. Daar hadden wij niet om gevraagd”, aldus Schuiteman in een interview met AD.

Ook RTV Utrecht-baas Paul van der Lugt was verbaasd. “Wij hadden niet ingezet op het vullen van een heel kanaal. Dat kunnen wij ook helemaal niet. Ook niet als we jaarlijks 15 miljoen euro krijgen (in de visie van Slob, red.). Dan krijg je vooral veel herhalingen.’’

Lugt gelooft meer in een regionaal venster, waar nu ook een proef mee loopt en intensieve samenwerking tussen landelijke en regionale omroepen.

Lees het hele artikel in AD.nl

4 Comments

  1. De regio omroepen kunnen wel degelijk een heel kanaal vullen.Ze onderschatten zichzelf.
    De eigen omroep in de regio maakt de nieuws en actuele programma’s die dus alleen in de eigen regio te zien zijn. De rest van de programmering bestaat uit programma van de regionale omroepen die kwa kwaliteit en inhoud boven de regio uitstijgen. Deze worden landelijk uitgezonden. Het ARD model dus.

  2. Als de regionale omroepen Tatort gaan uitzenden (met Schimanski/Tanner natuurlijk), net zoals de ARD dat deed, dan ga ik kijken.

  3. Regio moet deze eenmalige unieke kans volledig benutten. Dat is geen financiele,maar creatieve programmatische uitdaging.Potentie is volop in eigen studio aanwezig.Regio 3 geweldig toch. Niet zo bescheiden opstellen.

  4. Mee eens, Henny – hoe is het trouwens –
    Vooral buiten de Randstad kon het wel eens een succesnummer worden. In het oosten zijn ze goed bezig, overigens, daar ook goede lokale omroepen zoals in Enschede en Eindhoven.
    Is 3 lagen niet wat te veel, breng de publieke omroep terug naar 2, landelijk en regio – of misschien beter, streek. Journalistiek en professioneel, daar zie ik wel toekomst voor lineaire TV. Amusement als Tatort kunnen we wel van Netflix ed halen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*