Regionale omroep verplaatst event voor journalisten en programmamakers

Het jaarlijkse NL Media Event dat gepland staat voor 25 en 26 maart gaat niet door. Door de ontwikkelingen met het Coronavirus is het niet verantwoord journalisten, redacteuren en programmamakers van de dertien regionale omroepen samen te laten komen. Een deel van het programma willen we verplaatsten naar een later moment na de zomer. De uitreiking van de NL Awards, de prijzen voor het beste van de regionale omroep in 2019 gaat wél door. In een live videostream worden de winnaars bekendgemaakt.  

Edwin de Kort, voorzitter van het overleg van hoofdredacteuren van de regionale omroepen, licht het besluit toe. “Helaas moeten we het voor nu annuleren, maar ‘Better safe than sorry’. We willen geen enkel risico nemen. Het is nu niet verantwoord om onze journalisten, redacteuren en programmamakers samen te laten komen. Het gaat om de mensen die het hart van de regionale journalistiek vormen. We willen niet dat journalisten daarna uitvallen. We hebben juist nu iedereen nodig om ons publiek te informeren over het laatste ‘Coronanieuws’ in hun eigen leef- en woonomgeving. Onze journalistieke taak staat bij ons altijd op één.”

Gerard Schuiteman, van de RPO vult aan. “We willen het evenement na de zomer in een wat aangepaste vorm alsnog laten plaatsvinden. Met het uitreiken van de NL Awards gaan we natuurlijk niet wachten tot na de zomer. De onderscheidingen zijn voor journalistiek werk uit 2019 en de nominaties zijn op 27 februari bekend gemaakt. De genomineerden staan te popelen om te horen of ze gewonnen hebben en wie de Gouden NL Award zal winnen. We gaan nu een scenario uitwerken waarbij we via een livestream de winnaars bekend gaan maken. Iedereen kan dan vanaf zijn eigen locatie, via NLAwards.nl de uitreiking digitaal bijwonen.”

Deelnemers van het NL Media Event, genodigden voor De Mediamatinee, sprekers, gasten en de genomineerden van de NL Awards ontvangen persoonlijk bericht over de wijziging en zullen direct geïnformeerd worden als er meer bekend is over de nieuwe datum en/of het programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*