Gerard Kuipers is nieuwe mediawethouder van Hilversum

De opvolger van Wimar Jaeger wordt Gerard Kuipers. D66 gaat de oud-wethouder van Zandvoort tijdens een extra raadsvergadering voordragen aan de gemeenteraad.

Gerard Kuipers heeft zin in de nieuwe uitdaging als mediawethouder in Hilversum. Hij spreekt van een ’klik’ en noemt Hilversum ’een fijne plek’.

„Ik verheug me op de momenten waar ik aan de slag kan om Hilversum verder te brengen. De raad heeft met het college en wethouder Wimar Jaeger daarin natuurlijk al goed koers bepaald, en ik zie er naar uit om daaraan de komende jaren ook mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Allure

D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas is blij met de opvolger van de vorige week afgezwaaide Wimar Jaeger.

„Gerard heeft ervaring op de portefeuilles economie, regio, toerisme en de MRA, de Metropoolregio Amsterdam. In Zandvoort waar hij tot 2018 wethouder was, heeft zijn inzet ervoor gezorgd dat de badplaats haar allure, internationale aantrekkingskracht en sfeer terugkreeg.”

Mediastad

Joost Koelega, voorzitter van D66 Hilversum, ziet de komst van Kuipers ook helemaal zitten. „Hij past goed in Hilversum. Hij brengt zijn eerdere ervaring als wethouder in Zandvoort mee, een gemeente die hij toeristisch sterk op de kaart heeft weten te zetten, met oog voor economie, mens en natuur. Met ervaring binnen de MRA, heeft hij een netwerk waarmee hij Hilversum als mediastad verder kan helpen ontwikkelen.”

Lees ook: Wethouderssoap krijgt ultieme cliffhanger: Wie o wie komt er na Wimar? [analyse]

Extra raadsvergadering

Kuipers is dus door de gemeentelijke screening gekomen en zal volgende week woensdag in een extra raadsvergadering worden voorgedragen aan de gemeenteraad. Deze moet nog stemmen over de aanstelling van de oud-wethouder van Zandvoort, maar gezien het feit dat de coalitie onverdeeld positief is over deze kandidaat, is dat een gelopen race.

Integriteitskwestie

Kuipers stapte in augustus 2018 op als wethouder in Zandvoort. Dat gebeurde terwijl hij op vakantie was in Zuid-Frankrijk. Reden van zijn vertrek was de commotie die was ontstaan rond een andere wethouder. Joop Berendsen van de partij OPZ kreeg een motie van wantrouwen aan zijn broek, vanwege een integriteitskwestie.

D66 kondigde aan dat als Berendsen zou blijven zitten, Kuipers zou opstappen. Uiteindelijk bleef Berendsen aan, waarna D66 daad bij woord voegde. Het was een opmerkelijke beslissing: de wethouder werd door iedereen in de raad gewaardeerd, maar besloot zijn partij te steunen en zijn afscheid aan te kondigen.

Moed

,,Het vertrouwen van de burger in de politiek hoort bij dit soort zaken voorop te staan, niet de wens om door te besturen”, verklaarde Kuipers toen. ,,Dit zijn de momenten die er toe doen en waar bestuurlijke moed voor nodig is. De fractie van D66 heeft die getoond en ik ben trots deel uit te maken van een partij die wél begrijpt dat dit de momenten zijn waarop de samenleving beoordeelt of een bestuur van hen is of niet meer, zeker als integriteitskwesties steeds weer opspelen op dit dossier.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*