Redacteur RTL Z (Economie)

De redactie Economie / RTL Z is een specialistische redactie waar economisch nieuws wordt geproduceerd voor TV en Online voor de uitzendingen van RTL Nieuws en RTL Z. Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige journalist die relevante en toegankelijke onderwerpen produceert voor RTL Nieuws en daarnaast verdieping aanbrengt in RTL Z. Onze nieuwe collega denkt en werkt cross mediaal.

Wat ga je doen?
Als Redacteur lever je een belangrijke bijdrage aan de aan de economisch nieuwsselectie door zelf nieuws te maken of het zelfstandig te selecteren uit diverse nieuwsstromen. Je voorziet onze producten van foutloze nieuwsverhalen en updates en zorgt er voor dat ons publiek niets mist. Verder selecteer en bewerk je beeld met dezelfde kritische houding als waarmee je de berichten schrijft. Verder is het belangrijk om goede contacten te onderhouden met de deelredacties van RTL Nieuws om zo het RTL Nieuws DNA te bewaken.

Waar ben je goed in?

  • HBO-niveau met relevante ervaring in de journalistiek.
  • Aantoonbare affiniteit met economische nieuwsgaring en met internet.
  • Bekend met het gebruik/inzetten van sociale media.
  • Ervaring in de tv-journalistiek is een pre.
  • Beschikt over een netwerk van contacten in alle geledingen van de maatschappij.

Hier ga je werken
RTL Nieuws is een toonaangevend nieuwsbedrijf met populaire nieuwsmerken als RTL Nieuws, RTL Z en Editie NL. We willen onze kijkers en gebruikers op een onafhankelijke, boeiende en relevante wijze informeren over het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. Via onze verschillende uitzendingen, websites en de RTLNieuws apps brengen we het laatste nieuws bij de nieuwsliefhebber. Bij RTL Nieuws werk je op een gedreven redactie met nieuwsgierige en creatieve journalisten die alles op alles zetten om de samenleving te onderzoeken en te informeren. De redactie wordt ondersteund door een team van professionals op het gebied van onder andere regie, productie en graphics. De redactie Online heeft binnen RTL Nieuws een centrale rol, want ook online willen we altijd vooraan staan. Daarvoor hebben we behalve de beste apps en site ook de beste mensen nodig.

Vind je deze vacature interessant?
RTL biedt ruimte voor eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid in een uitdagende omgeving die geen dag hetzelfde is. Daarnaast heeft RTL een uitgebreid secundair arbeidsvoorwaardenpakket waar zaken als pensioen, loopbaanontwikkeling en winstdeling onderdeel van uitmaken.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
Perry Feenstra, Chef Economie en RTL Z, 035 – 671 89 47 of René Lukassen, plv. Chef, 035 – 671 89 49.​

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*