Licht Uit Spot Uit: Tineke Verburg

Met haar zwoele oogopslag, haar glamourmake-up en haar strakke powerkapsel was Tineke Verburg(1956)  meer dan zomaar een omroepster. Ze bracht hordes brave huisvaders het hoofd op hol. Toen Tineke heur haar kortknipte, bracht menig echtgenoot zijn vrouw op het idee hetzelfde te doen. Het resultaat: de gemiddelde Nederlandse huisvrouw ging medio jaren tachtig met een melkboerenhondenharig rattenkopje door het leven.

Hoewel mannen haar geweldig vonden, schikte Tien zich nooit in de rol van het frivole presentatreuteltje. Ze was altijd one of the boys. Na afloop bierde ze mee met de bobo’s die hun opwachting maken in programma’s als TROS Aktua in Bedrijf, die Tineke presenteerde. In haar vrije tijd hield Tineke wel van een sigaartje of twee en een borrel. Of drie.

Vrouwen hadden minder op met Tineke. Om haar van alle frivoliteit te ontdoen noemden die haar Trui, naar de breiwerken waar Tineke wekelijks in praalde. Toegegeven, ietwat seksloos waren die truien wel… Tegenwoordig is Tineke in te huren als dagvoorzitter, trainer of presentator

Lees het artikel verder op Licht Uit Spot Uit

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*