RECTIFICATIE The Bridge

Enkele dagen geleden werd er op Spreekbuis.nl een artikel gepubliceerd met de titel: ‘Mediabrug tussen Hilversum en Mediapark mislukt’. Op omroepplatform Spreekbuis.nl maken wij doorgaans journalistieke verhalen, maar toch bleek in het bovenstaand genoemde artikel dat de redacteur te weinig research heeft verricht. Zo heeft er geen hoor/wederhoor plaatsgevonden en zijn enkele in het artikel genoemde partijen niet meer betrokken bij mediaschermenproject ‘The Bridge’. Het is daarom van de site gehaald.

In het artikel wordt gesproken over de beperkte content die op scherm bijna één jaar na lancering wordt getoond. Uit een reactie op het artikel blijkt dat HKU studenten op dit moment, als praktijkopdracht, diverse interactieve toepassingen aan het ontwikkelen zijn voor deze schermen in Hilversum. Verwachting is dat komende maanden hun studie-projecten op het scherm zal worden vertoond. Ondanks dat dit geen invloed heeft op de commerciële exploitative van het betreffende project, is het voor de mediastad wel een mooie samenwerking met de onlangs naar Utrecht verhuisde HKU-opleiding. De creatieve bijdrage van deze studenten is uiteraard niet alleen een mooie werkervaring voor hen, maar zal ook meer content voor de schermen bieden.

Tevens is er niet direct sprake van een ‘financieel debacle’, aangezien Gemeente Hilversum een vaste financiële bijdrage van Hilversum betaalt, die 1-op-1 naar redactievoering over een periode van 5 jaar gaat. De 200.000 euro investering van Gemeente Hilversum in de redactionele content van drie schermen lijkt een fors bedrag. Komende jaren zal moeten blijken of de ‘schermkijker’ daar ook goede content voor zal krijgen.

De vaste financiële bijdrage van Hilversum gaat 1-op-1 naar redactievoering over de periode van 5 jaar en is daarmee afgebakend tot totaal € 200.000,-. De overige investeringen, kosten en risico’s worden gedragen door commerciële partijen en niet de Gemeente.

Richard Otto
Uitgever Spreekbuis.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*