Recordaantal luisteraars Radio 5

Evergreen Top 1000 trekt 2,8 miljoen luisteraars

Recordaantal luisteraars Radio 5

NPO Radio 5 heeft een recordaantal luisteraars en sitebezoekers getrokken tijdens de Evergreen Top 1000. 2,8 miljoen Nederlanders luisterden van 3 t/m 7 november naar de lijst die NPO Radio 5 voor de zevende keer uitzond. Dit komt neer op 19% van alle Nederlanders van 10 jaar en ouder en is een nieuw bereikrecord voor de zender. De lijst is online te beluisteren

De luisteraars gaven de Evergreen Top 1000 een gemiddeld rapportcijfer van 8,0. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ-Insights in opdracht van NPO Radio 5.

 

Ook online bezochten meer mensen de website van NPO Radio 5. Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5 Nostalgia: “Duizenden luisteraars schreven in het gastenboek mooie verhalen over hun favoriete evergreens en op social media werd veel gepost. Ruim drie keer zoveel mensen als gebruikelijk bezochten tijdens de Evergreen Top 1000 de website. Het leeft enorm bij onze luisteraars.” 

Uit het gastenboek:

“Zo zie je maar weer dat veel mensen de top 1000 hebben gewaardeerd, ik denk als al deze mensen er voor gaan pleiten dat de am moet blijven bij de NPO? Want er blijft niets leuker dan met een transitor radio voor het eerst Procol Harum te horen met a Whiter Shade of Pale.” – Leendert


Marconi Award

Niet alleen de luisteraars waarderen Radio 5. Donderdagavond 13 november nam Bosman voor NPO Radio 5 Nostalgia de Marconi Award voor Beste Zender in ontvangst. De vakjury roemt de publieke zender om het onderscheidende karakter en de eigen stijl van radiomaken.

Reacties op de nominatie voor de Marconi Award:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*