Reactie NPO op incident

Vanmorgen rond 8.00 uur was er een ernstige calamiteit in het pand van de NPO op het Media Park in Hilversum. Er was sprake van een bedreiging tussen een nog onbekende man en een medewerker van de NPO.

De politie en de NPO hebben vanmorgen al het mogelijke gedaan om deze situatie zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. De man die deze ochtend onze collega vasthield, is aangehouden. Onze collega is in veiligheid gebracht. We wachten het onderzoek van de politie af om erachter te komen wat hier exact heeft plaats gevonden en wat de beweegredenen van de dader zijn geweest.

De schrik zit er bij alle medewerkers van de NPO goed in. We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat de calamiteit achter de rug is en dat onze collega ongedeerd is. Voor nu gaan onze zorg en medeleven uit naar onze collega en de direct betrokkenen”, aldus Shula Rijxman, voorzitter van de NPO. “Medewerkers die aanwezig waren hebben vanmorgen direct gehandeld en mede daardoor kon er snel, met de zeer kordate hulp van de politie, een einde worden gemaakt aan de bedreiging.”

De calamiteit vond plaats in het hoofdgebouw van de NPO. De uitzendingen van radio en tv hebben hiervan geen hinder ondervonden. Met het oog op het lopende onderzoek is dit alles wat we er over kwijt kunnen. Wij wachten het onderzoek af.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*