Hekken terug op Media Park?

De man die een vrouw gijzelde in het NPO-gebouw op het Mediapark in Hilversum, is aangehouden. In 2015 was er ook al een gijzeling in het NOS-gebouw. Ook hier ging het toen om een verward persoon. In 2002 werd Pim Fortuyn nabij Beeld en Geluid vermoord. Wordt het tijd om weer hekken om Hilversum Media Park te zetten?

In februari 2015 gaf de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes aan geen hekkken meer om het bekende mediaterein te willen hebben.

Broertjes: “We gaan niet opnieuw een hek om het Media Park zetten. Daar zijn we net vanaf en dat was dramatisch.” Volgens de burgervader van de mediastad moest er vooral gekeken worden naar extra cameratoezicht buiten en het verscherpen van de interne veiligheidsprotocollen binnen mediabedrijven op het park. Dit is toen vrijwel direct in gang gezet.

Broertjes gaf twee jaar geleden aan dat hij er niets voor voelt van het Media Park een vesting te maken. “Het Media Park is en blijft kwetsbaar. Je kunt je niet tegen dit soort eenlingen met een wapen beveiligen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*