Reactie NPO op CvdM-rapport over toekomst omroepbestel

Hilversum / NPO RVB portretten / NPO

Het Commissariaat voor de Media heeft dinsdag een rapport gepresenteerd waarin het pleit voor een forse hervorming van het publieke omroepbestel. Dit is de reactie van de NPO op dat rapport:

Reactie Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur NPO: “Dat er iets moet veranderen aan het publieke bestel, vinden wij ook. Het is nu niet beheersbaar. Staatssecretaris Uslu zal in navolging van het regeerakkoord binnenkort een onafhankelijke commissie instellen om te adviseren over de verantwoordingscriteria en toetredingscriteria.

We gaan nu eerst samen met de omroepen en andere betrokken partijen praten over hoe we het publieke bestel beheersbaar en duurzaam naar de toekomst krijgen, om daarna met een open mind de dialoog aan te gaan met de onafhankelijke commissie.

Vanzelfsprekend werken we samen met de omroepen ook nu al aan het toekomstbestendig maken van ons bestel. We benadrukken in dit kader het unieke karakter van ons bestel en het belang van externe pluriformiteit. We zijn het aan ons publiek verplicht om onze gezamenlijke publieke mediaopdracht ook in de toekomst optimaal te kunnen blijven realiseren.

De NPO is het met het Commissariaat voor de Media eens dat een publieke omroep essentieel is voor het functioneren van onze democratie. De maatschappelijke waarde van de publieke omroep is nog altijd onverminderd groot.”

2 Comments

  1. Ik vind ook dat het publieke bestel niet zo kan blijven! Men moet terug naar de kenwaarden waarvoor een omroep is opgericht. KRO weer conservatief Katholiek, NCRV Hervormd/Gereformeerd EO Evangelisch + Reformatorisch en de VARA Socialistisch. Bovendien moet de NPO minder macht krijgen zodat de omroepen deze profielen ook waar kunnen maken. Momenteel is er eigenlijk maar één omroep die doet waarvoor ze is opgericht en dat is Omroep MAX. Geen wonder dat ze groeit als kool

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*