Radiozender JOE met 70s & 80s vanaf nu op FM

Sinds vanmiddag 12:00 uur is radiozender JOE in de Randstad te beluisteren via FM met de grootste hits uit de ‘70s & ‘80s. De Zuidelijke Mediagroep, eigenaar van het FM-kavel, wil met een meer volwassen programmering een bredere doelgroep bedienen in de Randstad en heeft DPG Media gevraagd het programma Joe 70s & 80s te produceren.

Michael Bartelet, eigenaar van de Zuidelijke Mediagroep: “Met dit nieuwe radiostation bieden we de Randstad een volwassen programmering met alleen de allerbeste popclassics uit de Jaren ‘70 en ‘80. Met onze 8 krachtige FM-frequenties op 95FM (Utrecht 103.4FM) is de zender vanaf nu op elke radio te ontvangen.”

De programma’s worden gemaakt door DPG Media die radiozender JOE al eerder lanceerde in België en in Nederland op DAB+. In de Randstad komt JOE op FM in de plaats van non-stop zender Qmusic Maximum Hits.

Radiozender JOE heeft zijn roots in België waar het radiostation op 1 april 2009 van start ging. De zender groeide bij onze zuiderburen uit tot een goed gewaardeerde classics-zender met een stevig marktaandeel. In 2019 volgde de Nederlandse versie van JOE, die in eerste instantie alleen online en via de app te beluisteren was en in 2022 volgde op DAB+ de zender ‘Joe 70s & 80s’. De JOE 70s & 80s app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store.

13 Comments

 1. Alvast voorsorterend op een landelijk FM kavel. Dat Q Music Maximum Hits vond ik al zo overbodig dan is dit een betere toevoeging met gesegmenteerd station met uitsluitend 70’s en 80’s.

 2. Landelijk FM?
  Joe 60/70 heeft nu al een marktaandeel van wel 0,05%.
  Kink heeft met dezelfde distributje 0,5% en daar bij wordt al ernstjg getwjjfeld voor de FM veiling.

 3. Tja, maar KINK zal zijn shit togheter moeten krijgen voor een FM frequentie en dat is beter bij een kapitaalkrachtige groep onderdak proberen te krijgen om zo mee te bieden. Met de huidige ex(?) eigenaar van Mojo zie ik het niet gebeuren mochten ze het echt willen.

 4. Ik luister in de auto vaak naar JOE met 70s & 80s. Ik geniet, maar ja, ik val ook in de doelgroep.
  Hun processing is prima, beter als van Radio 10 en Veronica .
  Ze gebruiken een Optimod 6300. Dat is een Optimod voor Digitale doeleinden ( dus streaming, digitale mastering, TV en dus ook DAB+). Hoewel het blijft toch een kwestie van instellen.

 5. Allemaal leuk en aardig die 70 , en 80 hits , maar hoor je dat ook niet tot vervelens aan toe Er is zoveel meer dat het oor kan strelen De muziek houdt niet op bij popmuziek alleen , er is zoveel mooie populaire muziek uitgebracht door de jaren heen, maar nooit gedraaid op de radio. er wordt veel geweigerd omdat het niet jongerengericht is. De grote hits uit Belgie Frankrijk Italie Duitsland worden gewoon over het hoofd gezien , ARTIESTEN die mooier en beter kunnen zingen en met melodieuze nummers komen , dan de vele deuntjes die je dagelijks hoort . Heb wel respect voor die t zenders die wel afwijken en niet voor de massa draaien , ze zullen weinig luisteraars hebben maar ze draaien wel met een muzikaal gevoel in hun donder die de hit draaiers (muizenklikkers) niet hebben mooi voorbeeld is de arbeidsvitaminen het slechtste samengestelde programma aller tijden . er zit geen ziel in ,en samenstellen is een vak !

  • Dit land schreeuwt om een zender a la FIP Frankrijk. Wat mij betreft mag dat hier op DAB+ komen. Wordt het nog eens wat met deze vorm van distributie.

 6. Beetje vreemd.
  In de 1e en 2e alinea wordt gesproken over “dit nieuwe radiostation”.
  in de 4e alinea staat dat het al bestaat sinds 2022…..

  Daarnaast denk ik dat JOE een andere zender is dan JOE 70s & 80s.
  In ieder geval in België.

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Het Hilversumse gerucht, NPO Radio 4 (klassiek) verdwijnt van FM - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*