Radionomy staakt haar activiteiten

Deze zomer berichtte Spreekbuis.nl al dat online stations op het platform Radionomy vanaf 1 januari 2020 moeten gaan betalen voor Buma/Stemra. Radionomy trekt echter nu helemaal de stekker uit haar dienst.

Radionomy is een online platform waarop webradiostations beluisterd en aangemaakt kunnen worden. Gebruikers kunnen zelf een webradiostation aanmaken met een hun eigen muziekselectie. Radionomy zorgt voor de software en muzieklicenties om deze dienst mogelijk te maken. Afgelopen jaren zijn er duizenden stations aangemaakt. Naar verwachting zullen vanaf 1 januari veel Nederlandse online stations offline gaan.

Radionomy werd in september 2007 opgericht door vier Belgische ondernemers. De ondernemers Gilles Bindels, Cédric van Kan en Yves Baudechon richtten naar aanleiding van de ontmoeting met Alexandre Saboudjian van MusicMatic samen met Saboudjian de website Radionomy op. De Franse mediagroup Vivendi  was van 17 december 2015 tot augustus 2017 voor 64,4% eigenaar van Radionomy. Op de website wordt aan ‘doorstarters’ geadviseerd om gebruik te maken van Shoutcast.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*