Radio reparatiedag op zondag 2 juli bij Beeld & Geluid


Beeld & Geluid organiseert op zondag 2 juli in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio (NVHR) een radio reparatiedag. Op deze dag mag iedereen die een defecte (buizen)radio of versterker thuis heeft liggen, deze meenemen naar het kleurrijke gebouw van Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. De reparaties zijn gratis, alleen voor eventueel gebruik van onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. 

Bezoekers die langskomen met hun radio kunnen aanwezig zijn bij de reparatie en in gesprek gaan met de reparateurs. De radio-reparateurs zijn van de NVHR en hebben jarenlange ervaring met het herstellen van (buizen) radiotechniek.  De radio reparatie- en taxatiedag wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de eerste radio proefuitzending van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek. Die uitzending vond plaats op 21 juli 1923.

2 Comments

  1. Super leuk. Soms vergeten we hoe de huidige techniek ontstaan is. Ik nog twee buizenradios en een uher 4000 op de plank. En in tegenstelling tot nu…… Je kon het repareren

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*