BNNVara stapt uit Op1

Vanaf 1 augustus stopt BNNVara met de talkshow Op1 op NPO 1, vanwege meningsverschillen over de leiding en invulling van het programma. Het conflict dat de terugtrekking heeft veroorzaakt, ontstond tussen Bert Huisjes, directeur van WNL, en Rachel Franse, eindredacteur van Op1. Ondanks pogingen tot bemiddeling, waaronder het voorstel dat Huisjes zijn rol als hoofd van de talkshow zou neerleggen, bleek geen oplossing mogelijk.

Al geruime tijd waren er problemen achter de schermen bij Op1, waarbij Peter Kee, politiek redacteur van BNNVara, onlangs besloot te stoppen met zijn werk. Dit werd veroorzaakt door ontevredenheid over Huisjes’ leiderschapsstijl en meningsverschillen over de inhoudelijke richting van de show.

Op1 heeft altijd een complexe structuur gehad, met verschillende omroepen die redacteuren leveren en Huisjes die de leiding had. Ondanks het initiële succes, zijn de kijkcijfers in het tweede kwartaal van 2023 gedaald tot een gemiddelde van 632.000, het laagste sinds het begin van de show.

Bron: Volkskrant

14 Comments

 1. Mooi 1 links D66 bolwerk minder in deze sleetse prietpraat talkshow. Blijven er natuurlijk nog wel wat over die dit programma maken, dus zou snel helemaal de stekker hier uit trekken. Talkshows voegen niets meer toe zolang ze volgens het vaste riedeltje/ format worden geproduceerd qua opbouw, item en gastkeuze.

  • Op 1e zin na heb je gelijk: weinig creatief en te voorspelbaar, uitgemolken items die al hele dag voorbij gekomen zijn, men durft niet afwijken van bep. standaard.
   Verschil in smaak mag er zijn [zin 1] verdient respect, anderen denken anders. BNN/VARA is enige echt betrokken bij mensen, hun verhaal; gaat niet om economie/geldm roddel en ophef. Absoluut niet D’66, wél links vandaar de interesse in mensen van allerlei kunne.

 2. Mooi zo! De bijdrage van de Vara (vooral Natasja Gibbs) was vooringenomen en zeer slecht.

  • Robbie, al is de VARA een fusie aangegaan met BNN – een soort kinderomroep, heb ik de betekenis van VARA (Vereniging Arbeiders Radio Amateurs) nooit zien veranderen. Een arbeider is meestal socialist of communist; dus links. Hoe kan de VARA dan onpartijdig zijn?

  • Je hoeft niet te kijken, er zijn andere kanalen, smaken verschillen net als mensen, mooi dat niet iedereen hetzelfde is.
   Vooringenomen? Wie? Bedoel je Sven en Thijs die altijd naar gewenst antwoord toewerken.

 3. Blij toe, er is op de NPO al teveel linkse indoctrinatie van een omroep die een propaganda apparaat is van de PvdA, D66 en Groenlinks. Ik werd kotsmisselijk van dat woke gedrag van Amber Kortzorg en Natasja Gibbs.

  Eens met Marcel dat 1 D66 omroep op de NPO geen kwaad kan. Wat meer een pro Geert Wilders en republikeinse politici van de verenigde staten zou verfrissend zijn. En wat wat vaker over Hunter Biden, de corrupte zoon van president Biden berichten zou geen kwaad kunnen. Maar ja, Joe Biden is een democraat en daar zijn ze bij de NPO en NOS fan van. Oh wat was de NOS blij dat Hunter Biden een schikking met het Amerikaans openbaar ministerie kon treffen. Een staaltje van klasse justitie in de VS want denk maar niet dat het Amerikaans openbaar ministerie met Trump schikkingen gaat treffen.

  Let maar weer eens op met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 wie de voorkeur van de NPO, NOS en de andere linkse media heeft. Heel positief over de democratische partij en heel negatief over alles wat republikeins is. En daar doen zogenaamde rechtste media als omroep WNL en De Telegraaf(steeds negatiever over Geert Wilders)vrolijk aan mee.

  • Wat heeft dat schelden op de NPO en NOS nou te maken met het feit dat de BNNVARA er uit stapt?
   Maar ja “to the point” blijven daar hebben sommige moeite mee.

   • Helemaal gelijk Juul. Die twee dingen hebben niets met elkaar te maken. Om even van onderwerp te veranderen; dat programma Op1 nu is niet goed omdat er twee mensen presenteren. Dit alles in het omroep belang dat elke omroep vertegenwoordigd moet zijn. De grootste onzin. Zet gewoon 1 presentator op dat programma (graag Sven Kockelman)en je bent van een hoop ellende af.

  • Had in 4 woorden gekund: vind ik niks aan
   Je epistel is intolerant naar mensen die anders willen / vinden / denken / doen / willen etc

 4. Begin én eind v.d. dag indoctrinatie door WNL/ de T. is teveel halve waarheden en opportunistische uitspraken. Nu helemaal uit balans, bovendien te weinig natuurtalenten als gastheer/vrouw bij resterende omroepen.
  Van begin was VPRO al kritisch op concept, Avro/Tros ook geen zin, EO oefent al met lunchprogramma, haakt mogelijk ook af.
  Mogelijk stopt ’t en komt er ’n programma met en over politiek, interviews/docu’s , partijprogramma’s onder vergrootglas zonder bekende politici.
  Als politiek algemene kennis wordt wordt er mogelijk ook verstandig gestemd, niet opportuun.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*