Radio 972 vanaf maandag live

Radio 972 (“negen-zeven-twee”) is vanaf maandag 3 oktober het nieuwste geluid in de ether
in Zuid-Holland en op internet — als aftrap van het nieuwe mediaseizoen. De zender zendt zomerse chill-, lounge- en soulful & deep house en lichte dance-pop uit.

De naam 972 is een eerbetoon aan het legendarische radioverleden waar de oprichters en
programmamakers schatplichtig aan zijn, het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren
’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.
Met diezelfde intensiteit en energie maar dan legaal gaat de nieuwste commerciële omroep
van ons land van start, niet via de analoge FM maar via digitale etherradio DAB+ (Digital Audio
Broadcasting+) en online, aangepast aan de muzieksmaak van een grote doelgroep in de 21ste
eeuw: jong maar volwassen, cool en relaxed — een uniek, zeldzaam genre (‘format’) in het
Nederlandse DAB+ radiolandschap.

Hans Dols, mede-oprichter 972: “We zijn supertrots dat wij aanstaande maandag 3 oktober na
hard werken achter de schermen, in deze uitdagende tijden, een gloednieuw radiostation gaan
lanceren. Met dit zeer eigentijdse en eigenwijze radioformat onderscheidt 972 zich van andere
radiozenders. We verwachten niet alleen veel nieuwe luisteraars aan ons te binden maar ook
dat wij een aantrekkelijk reclamemedium voor adverteerders worden, zowel landelijk als
regionaal. 972 zal om die reden een samenwerking aangaan met een grote landelijke
verkooporganisatie maar ook persoonlijke binding houden met ondernemers in de regio en de
regionale reclameverkoop zelf ter hand nemen.”

972 is dankzij zenders in de regio via DAB+ (Digital Audio Broadcasting+) te ontvangen op
kanalen 5C, 8B, 9B en 11B van Den Haag tot Gouda, van Rotterdam tot Schiphol. Daarnaast
is 972 wereldwijd te beluisteren via radio972.com — zowel live als achteraf on-demand
(‘programma gemist’).

17 Comments

 1. Weet niet of luisteraars hier op zitten te wachten. Had dit in de zomer gelanceerd, denk dat die muziek dan veel beter tot zijn recht komt zeker met Scheveningen in je ontvangstgebied. Daar past die lounge muziek beter bij. Denk niet dat je dit in de wintermaanden werkt de hele dag van die slome muziek.

  • En de naam 972 snap ik dan ook niet, de zender heeft qua muziek helemaal geen link met het oude Stad Radio Den Haag, die hebben immers hun eigen station.

 2. de luisteraar wil nostalgie tegenwoordig vooral de 50 plusser de popzenders zijn niet meer belangrijk deze tijd ,want jongeren luisteren niet naar een popzender die hebben hun eigen muziek Als je de juiste mix uit de jaren 50 60 70 80 90 draait in een special format waarbij ook het Nederland produkt in zit , en de herkenbare hitmuziekjes, uit 2000 jaren dan zit je goed
  radio programmas samen stellen is een vak ! hoe ik dat weet ? doe het sinds 1989 en weet wat de luisteraar wil horen .en dat weten veel programa samestellers niet,want mooi voorbeeld is de arbeidsvitaminen Hoe slecht kan je een programma samenstellen HET FORMAT IS WAARDELOOS

 3. Ik ben benieuwd. En het klopt. Zo’n format is er nog niet. En volgens mij heeft 538 ook geen muzikale link met Veronica terwijl ze wel een band hebben. Same here met Radio Stad Den Haag-NRG-972. Dus die link en naam snap ik wel.

 4. Ondanks dat mensen het altijd beter weten, gewoon lekker beginnen en maak er een leuk station van.
  Hippe muziek kent geen tijd en klinkt altijd.

  Succes met de start.

 5. gaaf man weer een nonstop zendertje op een niet te ontvangen dab frequentie uiteraard tot het geld weer op is paar maandjes

 6. Ik kan niet geloven dat de oprichters en radiomakers van het nog steeds populaire Radio Stad Den Haag achter zo een flutzender staan en dat dan ook nog de link wordt gelegd met de 972. Ik vermoed eerder dat dit zo is gedaan om de adverteerders de indruk te geven dat het dezelfde aantrekkingskracht als Radio Stad Den Haag zal geven. Niet voor niets wordt in het artikel gelijk al gesproken over reclameverkoop. Hier lijkt iemand gewoon even snel zijn zakken te willen vullen over de rug van 40 jaar vrijwilligers die Radio Stad Den Haag belangeloos groot gemaakt hebben. Lijkt op een smerige marketingtruc.

 7. Het is niets anders dan een verkoop marketing truc. Radio NRG kon geen adverteerders binnen halen en nu is gewoon de naam verandert in radio972 met daarbij een persbericht waarin al geijk wordt gesproken over adverteren en een link wordt gelegd met het populaire radio Stad Den Haag in de hoop daar adverteerders mee te scoren.

 8. Op DAB staat gewoon de naam NRG in het display en de programma’s lijken ook hetzelfde als NRG alleen nu met een andere naam dus wat hier nou zo gloednieuw aan is ?

 9. Wat een energieverspilling is deze zender. Dat dat is toegestaan in een tijd waarin het zuinig omgaan met energie hoog op de agenda staat.

 10. Is Dolle Hans weer bezig ? NRG, Forever49 en nu weer Radio972. En vroeger bij Radio538 waar die in 2003 ook uitgekakt is. Het is elke keer hetzelfde met Dolle Hans, verdraaide persberichten is daar 1 van. Ik geef het weer een aantal jaren…

 11. Radio Stad Den Haag is begonnen in de jaren 80. Nadat de eigenaren van Radio Stad Den Haag gestopt waren zijn ze in 1995 begonnen met een nieuw project : Radio NRG. Nadat NRG gestopt was, was er een lange tijd niets. In 2020 was het 25 jaar geleden dat NRG was opgericht. Een reünie was het gevolg. Naar aanleiding van deze reünie heeft NRG een doorstart gemaakt op internet (wereldwijd) en op DAB+ in Zuid-Holland. NRG is een jaren 90 doelgroepzender. De initiatiefnemers hebben behoefte om een modern station neer te zetten: radio 972. En zie hier de link.

  Radio Stad Den Haag (jaren 80 doelgroep)
  Radio NRG (jaren 90 doelgroep)
  Radio 972 (doelgroep anno nu)

  Alle 3 de stations hebben geen muzikale band met met elkaar. De stations staan op zich zelf. Het is net als Radio 538 (frequentie van het zendschip Veronica) en Radio Veronica. Muzikaal hebben ze niks met elkaar. Wel een gezamenlijke geschiedenis.

  Dat is het verhaal ook van Radio 972. Daar is niks gekaapt aan. Alles is in overleg gegaan met de oorspronkelijke eigenaren van Radio Stad Den Haag. 972 heeft een eigen identiteit, eigen verhaal en misbruikt niet de naam van Radio Stad Den Haag.

  Het huidige radio stad Den Haag (internet) heeft zijn eigen publiek en doet het goed.

 12. Wij van Radio Stad den Haag houden ons het liefst publiekelijk buiten alle discussies op het net aangaande deze nieuwe zender. Echter, aangezien er nu uitspraken gedaan worden die pertinent niet waar zijn voelen wij ons toch genoodzaakt om hier op te reageren.
  Zo is de uitspraak “Alles is in overleg gegaan met de oorspronkelijke eigenaren van Radio Stad” niet juist. Het is slechts medegedeeld, ook bij de huidige eigenaren, als een voldongen feit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*