Radio 538 lanceert voor 30-jarig jubileum nieuw digitaal kanaal: ‘Rewind’

In aanloop naar het dertigjarig bestaan van Radio 538 volgend jaar, introduceert de zender vandaag een nieuw digitaal kanaal: ‘Rewind‘. Op dit unieke themastation kunnen luisteraars genieten van de beste en grootste 538-hits uit de 90’s, 00’s en 10’s. Luisteraars worden 24/7 non-stop getrakteerd op verrassende throwbacks, maar bijvoorbeeld ook op de beste ‘538 Dance Smashes’ van de afgelopen dertig jaar. Rewind  is vanaf vandaag te beluisteren via 538.nl, de 538-app en JUKE.


Coco Hermans, Radio Director 538: “Met Rewind eren we het verleden van 538 en de hits die het station groot hebben gemaakt. De luisteraar kan al bij ons terecht voor een goede throwback in de muziekprogrammering, maar met ‘Rewind’ kunnen ze zich volledig onderdompelen in het verleden van 538.”
Radio 538 biedt in totaal acht online themastations: ‘538 Non-Stop’, ‘538 Hitzone’, ‘538 TOP 50’, ‘538 Ibiza’, ‘538 Party’, ‘538 Dance Department’, ‘Die Verrückte’ en natuurlijk ‘Rewind’.

12 Comments

  1. Dit klinkt lekker en gevarieerd en ook hoognodig om het 35 plus publiek te bedienen dus dit ga ik vaak luisteren. Slimme zet van 538 om deze markt te bedienen met dit format.

  2. Ik begreep dat binnenkort TMF opnieuw gelanceerd gaat worden met enkel 90s en 00s hits. Het zou kunnen dat Talpa hier lucht van heeft gekregen en daarom deze zender heeft gelanceerd. Is uiteraard een gouden zet, want we worden doodgegooid met jaren 80 zenders, terwijl 90s en 00s ook genoeg mensen kan gaan trekken.

    • Dan luister je lekker naar radio 10 of 5! Ik vind het goed klinken hoor, er is inderdaad een beetje een gat voor dit era en slim dit zo te doen, zitten ook niet alleen maar standaard platen in dus luistert goed weg.

  3. Paar uurtjes geluisterd. Dit kan wel een favoriet worden. Niet alleen maar dance wat prettig is want dat zou teveel worden, dus dit kan wel aan tijdens werk thuis. Er zitten ook liedjes tussen waarvan je denkt oh ja die ben ik vergeten. Leuk dat ze dit doen bij 538 en toch terug naar het hart van de zender zonder heel voorspelbaar te worden want ik dacht dat gaat alleen maar vengaboys enzo worden. Ook liedjes die ik op de gewone 538 niet meer hoor.

  4. Heel goed, eindelijk! Wel een wat rare naam, ‘Greatest Hits’ was meer 538 geweest. Beetje lullig voor Decibel wel, maar uitstekend dat er op landelijk niveau eindelijk iemand dit gat in duikt. Hoop ook echt de nummers te horen die ik vroeger op 538 hoorde. Her en der een oude jingle zou ook wel leuk zijn. Dit format (en de potentie ervan) zou toch alles in zich moeten hebben qua station om volwaardiger te worden inclusief korte strakke presentatie? En een plekje op 9C?

  5. Goede keuze van Radio 538 om dit gat op te vullen. Vooral ook omdat Radio Veronica sinds 2015 steeds verder aan het verouderen is. De gouwe ouwe muziek van de laatste decennia raakt anders uit beeld.

  6. Dit is inderdaad de periode van het oude 538 voor de komst van Evers en van Inkel. De tijd dat Barry Paff nog ontiegelijk populair was in de avonduren. De tijd van de Euro House en zulks. Wel een slimme zet. Nu nog op DAB.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*