Omroep Brabant verwijdert logo’s van bedrijfsauto’s

Omroep Brabant verwijdert alle logo’s en stickers van de satelliet- en bedrijfswagens voor tv en radio, meldt het Brabants Dagblad.

De reden hiervoor is de aanhoudende stroom bedreigingen aan het adres van medewerkers van de regionale omroep. Al eerder nam NOS dezelfde maatregelen.

“Wat al een tijd regelmatig gebeurt, is dat verslaggevers en cameramensen in bedreigende situaties naar de auto lopen om een veilige haven te zoeken. De auto is dat nu niet meer. Het klinkt overdreven, maar die is door de herkenbaarheid juist een soort schietschijf geworden. Dus kiezen we voor de veiligheid voor onze mensen”, aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra. “De plopkappen blijven herkenbaar, maar bij het grootste deel van het wagenpark zijn de stickers er al af. Het is een triest dieptepunt.”

Veenstra noemt het besluit van Omroep Brabant een “knieval voor geweld”. “Eigenlijk wil ik niet klagen. We zijn een nuchtere stoere Brabantse omroep, maar we hebben de laatste jaren zoveel meegemaakt. Doodsbedreigingen in de mail, aan de telefoon, langs het veld en rondom ons pand. Verslaggevers worden zelfs privé lastiggevallen en bedreigd. Alleen aan beveiliging van onze mensen zijn we al 30.000 euro kwijt.” Veenstra vertelt ook dat er intern veel discussie is geweest. “In eerste instantie heb ik ook gezegd: we halen onze stickers er níét af, maar dan ga je met elkaar praten en kom je tot de conclusie dat de veiligheid van onze mensen altijd voorgaat.

5 Comments

  1. waarom moet dit?
    Ze zijn niet onafhankelijk en de spreekbuis van het kabinet, die ze dikke subsidie’s geeft.
    Als ze met onafhankelijk nieuws kwamen en niet het kabinet als trouwe honden volgen dan was het anders geweest

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*