Qmusic bestaat 15 jaar

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Qmusic Nederland startte.

De Persgroep (het huidige DPG Media) nam op 1 juli 2005 de kabel- en etherfrequenties van Noordzee FM over van Talpa Radio voor een symbolisch bedrag van één euro. 

Talpa moest het ongeclausuleerde frequentiepakket waarop Noordzee uitzond snel van de hand doen om marktleider Radio 538, die ook op een ongeclausuleerd frequentiepakket uitzendt, te kunnen overnemen. Destijds was het in Nederland niet toegestaan om meerdere ongeclausuleerde frequentiepakketten in bezit te hebben.

Op 31 augustus 2005 omstreeks 20:30 uur startte Qmusic. Het radioformat bestaat uit veel recente hits, korte presentaties, een opvallende ochtendshow en veel acties. Met populaire programma’s, zoals Mattie&Marieke en de Top 40, heeft Qmusic de afgelopen jaren veel marktaandeel weten te winnen.

2 Comments

  1. Qmusic heeft het door eigentijds te zijn, ver geschopt. Complimenten voor de inspanning van velen die een bijdrage geleverd hebben, om het radiostation uiteindelijk naar de top van de Nederlandse radiomarkt te krijgen.

    Ook is 31 augustus de datum dat 17 jaar geleden in 2003, om 18:00 uur met één druk op de knop Radio Veronica terugkwam in de ether.

  2. En gisteren 31 aug. 18.00 uur was het precies 46 jaar geleden dat “mijn” Veronica, de enige echte, haar uitzendingen staakte.

    Maar, iedere generatie z’n eigen Veronica………………………………

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*