Pupkin en Tuvalu bundelen krachten

Pupkin, producent van succesvolle series en films als Smeris, Aanmodderfakker én de eerste Netflix Original serie in Nederland, heeft een nieuwe aandeelhouder. De Tuvalu Media Group, opgericht in 2006 en onderdeel van het Franse mediabedrijf Newen, neemt een strategisch belang in Pupkin. De oprichters Pieter Kuipers, Iris Otten en Sander van Meurs blijven aandeelhouder en houden de dagelijkse leiding.

Met deze nieuwe partner kan Pupkin zijn ambities sneller en concreter vormgeven en krijgt het bedrijf direct toegang tot het internationale netwerk van de Tuvalu Media Group en Newen. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor coproducties, distributie en financiering.

De deelneming van Tuvalu Media Group in Pupkin past bij de strategie van het bedrijf om -met de steun van Parijs- zenders en platforms en daarmee de kijker nog beter van kwaliteitsdrama te voorzien.

Taco Zimmerman (algemeen directeur Tuvalu Media Group): “Met Pupkin spelen wij in op de toenemende vraag naar high-end content. Het trackrecord van Iris, Pieter en Sander is groot en indrukwekkend. Ze hebben een goede naam in de markt, een neus voor talent en kijken over de landsgrenzen heen. Ik ben echt heel blij en kijk uit naar onze samenwerking.”

Pieter Kuijpers (creatief directeur Pupkin): “Internationale samenwerking is een vereiste om onze ambitieuze plannen te verwezenlijken. Door het indrukwekkende netwerk van Tuvalu en Newen zien we de toekomst van Pupkin in het veranderende medialandschap vol vertrouwen tegemoet. De mensen van Tuvalu passen goed bij ons, zijn energiek, enthousiast en delen onze smaak en visie.”

Over Pupkin:
Pupkin is een toonaangevende producent van speelfilms en televisiedrama, met titels als Smeris, Van God Los, Quality Time, Aanmodderfakker en Riphagen. Producties zijn geselecteerd, genomineerd en bekroond op talloze internationale filmfestivals, waaronder Quinzaine des Réalisateurs Cannes, Toronto International Film Festival & Emmy Kids Awards en verkocht aan oa Canal+, Arte en Netflix.

Over Tuvalu Media Group:
De TM Group bestaat uit televisieproducent Tuvalu Media, dramaproducent Column Film, online producent Sparkx en televisieproducent CCCP. Het productiehuis is vooral bekend van producties als Maestro, Ali B. Op Volle Toeren, Groeten van MAX, Brugklas, DNA Onbekend maar ook RamBam, Streetlab en Draadstaal. Op scripted gebied is zij bekend van Vlucht HS13 en Patser. Momenteel is op NPO3 de succesvolle serie Ik Weet Wie Je Bent te zien, met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Voornaamste opdrachtgevers zijn alle publieke en commerciële omroepen, alsmede het bedrijfsleven en de overheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*