Michiel Veenstra: ‘NPO, get your shit together’

Michiel Veenstra won deze week een BNR Dutch Podcast Award en de Online Radio Award voor Online Radio Ambassadeur 2018. Tijdens de Online Radio Awards riep hij NPO op om meer aandacht aan podcasting te schenken.

Veenstra: ‘Podcasting is een nog steeds een relatief klein begrip. Onlangs kwam uit een onderzoek dat slechts 18 procent van de Nederlands wel eens naar een podcast luistert. We bungelen daarmee onderaan in de wereld. Dat biedt uiteraard ook kansen, want er zijn dan nog heel veel luisteraars te winnen. Toch schrok ik van de conclusies uit het onderzoek. Nederland blijft namelijk achter omdat de publieke omroep niet de mensen opleidt. Intern zijn er bij de publieke omroep heel veel mensen die van podcasts houden en deze ook graag maken, maar de publieke omroep zou zo veel meer kunnen doen om de luisteraars te wijzen op wat podcasting. Als Online Radio Ambassadeur 2018 wil ik bij deze de NPO bij deze uitdagen: Get your shit together.’

Patrick Kicken interviewde Michiel Veenstra onlangs uitgebreid over zijn carrière en de toekomst van 3FM. Luister in de Spreekbuis.nl podcast het gehele interview.

UPDATE: Vorige week vrijdag heeft Michiel Veenstra zijn vertrek bij 3FM aangekondigd. Hij maakt pas volgende maand bekend waar hij heen gaat.

1 Trackback / Pingback

  1. Officieel: Michiel Veenstra vertrekt bij 3FM

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*