Publieke omroep vernieuwt vrijdag- en zaterdagavond

De publieke omroep vernieuwt de programmering op de late vrijdag- en zaterdagavond. Sven Kockelmann gaat op vrijdagavond De Politieke Vrijdag (WNL) presenteren op NPO 2. Tijs van den Brink (EO) is op zaterdagavond op NPO 2 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma. 

Eerder werd al bekend dat Eva Jinek (AVROTROS) dit najaar op NPO 1 van maandag tot en met donderdageen nieuw praatprogramma presenteert in de vooravond. Op de vrijdagse vooravond presenteert Carrie ten Napel (Omroep MAX) een nieuwe talkshow op NPO 1. De talkshow Sophie & Jeroen (BNNVARA) is vanaf september van maandag tot en met donderdag te zien op de late avond van NPO 1. Sven Kockelmann presenteert De Politieke Vrijdag dit najaar en in 2025 op NPO 2. Vanaf begin 2025 is ook het programma van Tijs van den Brink op de late zaterdagavond te zien op NPO 2. Voor dat zover is, is Van den Brink al op zondagochtend op NPO 1 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.

Jojanneke Doorn, Directeur Video NPO: “De Politieke Vrijdag van Sven Kockelmann, met als vaste side-kick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO 2 als zender voor verdiepende journalistiek. Beide programma’s sluiten op NPO 2 straks goed aan op Nieuwsuur (NTR/NOS). Samen met de nieuwe programma’s van Eva Jinek, Sophie Hilbrand & Jeroen Pauw en Carrie ten Napel bieden we onze kijkers een breed en gevarieerd talkshowpakket. ” 

“Op de familiezender NPO 1 willen we op de late vrijdagavond iets lichtvoetiger het weekend in gaan. Met dit najaar onder meer de komische dramaserie Ten minste houdbaar tot (AVROTROS), een serie rond Dolly Parton (van Ilse DeLange en Frank Evenblij, Omroep MAX), Waar doen ze het van? (EO) en MAX PubQuiz”, aldus Doorn.

15 Comments

  • Ik heb geen meningen van Staatswege nodig. Die heb ik zelf wel. Wel neutrale, verdiepende informatie maar da’s niet leuk/makkelijk te maken ondanks honderden redacteuren bij de NPO. Hoop er oprecht het beste van, dit zou de aantoonbare meerwaarde van de NPO kunnen zijn!

  • Ben je klaar met praten met je collega’s bij koffieautomaat dan gaat dat op tv nog effe door. Van smorgens vroeg tot savonds laat. Allemaal talkshows.

   Die docu over Dolly Parton lijkt mij wel leuk.

   • Geachte Madelief: verwijs ze dan naar: NOS-correspontente,voor meer voor inhoudelijken gespekken en naar spreekbuis.nl voor meer kennis overdracht.Dan gaan die gesprekken voor meer inhoud-gevende onderwerpen.Verwijs ze naar ovmagazine.nl ALLE THEMA’s DUURZAAMHEID en naar Energie pag 2: Onze Energiehuishouding moet slimmer,en neem kennis van mijn exakte waarheden Reaktie’s en dat is heel divers,in de Engelse en de Duitse taal weergegeven.En voor de Elektrische auto bezitters naar (bronvermelding) Waterstofmagazzine.nl kan heel veel gesprekstof opleveren inzake de waterstof-ontwikkelingen overal in de Wereld.Iets voor vooral de mannenwereld,inzake ze het zo geweldig vinden en meedragen het rijden via de E-Auto’s en met de vele manco’s daaraan verbonden.Het wordt vaak meegedragen als fantastisch,maar waar vind je de stroompalen? en je kunt maar bepaalde uren stroom tappen,om een BLACHOUT Stroomnetuitval te voorkomen.Madelief maak gehakt van die geweldige beleving van dat we allemaal E-auto’s gaan rijden?.Voordat de koffie-apparaat zonder stroom geen koffie kan zetten.En is dat korte sociale plek,van een ander karakter.

   • Geachte Madelief: om het verschil te ontdekken in het verdiepen van onderwerpen,wat zal het verschil kunnen uitmaken,in de nieuwe vormgeving van de vrijdag/zaterdagavonden!.Ik heb de mogelijkheid om te zappen naar vooral op de Zaterdavonden en vooral de Duitse Deelstaat-Radio/TV omroepen,zijn vaak verrassent in de de vaak 3 uur durende Muziek-thema-programma’s.via de Duitse NDR/MDR/SWR,in dat zonder die vervelende reklame blokken. En via: de NDR.de de vele exakte informatie-bronnen en dat is heel divers.Via THEMEN A-Z Windkraft/Energiewende/Energie/Waterstof/Wind-turbine’s en meer inhoudelijke onderwerpen die je geestvermogens van een sterker IQ kan ontwikkelen,en ook in de Nederlandse Taal kunt laten vertalen.Een aanwinst voor meer Lijster/Kijkgenot.En vaak via de Duits-Oostenrijkse Omroep: 3 Sat.de kunt u vaak ontvangen vaak 24 uur: de video-opnama’s van de bekende Wereldsterren oa Dolly Parton/Marle Haggerd/Don Williams/Dobby Brothers/Mavericks(wereld beroemd/Willie Nelson super ster etc etc.Maar ook andere Muzieksoorten worden weergegeven.En dat maakt het verschil in meer Luister/Kijkgenot. Ziet via: youtube.nl kunt u de Wereld-artiesten opzoeken en weergeven.Via uw Router.

 1. TV kijker wat is de meerwaarde van die steeds terugkerende tomeloze nietszeggende TV praatprogramma’s.Waar het nooit zal gaan,over technische innovatie ontwikkelingen,Zoals u heeft gereageerd via het Thema: NOS-correspondente.dan hoef ik niet alles 2 x uitgelezen.Uw aantoonbare reaktie was van een TV kijker met een hogere IQ dan gemiddeld.

 2. Net gelezen dat een van de grootse autobouwers een lange neus trekt naar de Eve’s elektrische auto’s
  En gaan samenwerken met Mazda in de ontwikkeling voor de nieuwste brandstofmotoren evt met waterstof-injectie.Nieuw gespreksstof.

 3. En dat weer het dilemma,inzake het kiezen van de Nieuwe Regering,waar komen weer de poppetjes terecht,en ook hoe zullen we Departementen weer invullen,met Tweede Kamer Leden die over een zeer parate kennis beschikken!.Over Economie moet je Kamerlid hebben,die over heel veel technologische kennis beschikt,en ook heel weet over de waterstof-innovatie maar ook weet over de aanschaf van Kernfisie-reaktoren die werken op zware Waterstof-Atomen.Maar ook het belang van de nieuwe Energie-bronnen,in het belang van de BV Nederland.Maar liefs Tweede Kamer Fractie Leden die Prof. DR. ING EN EEN BETA TECHNISCH ONDERWIJS,EN BEROEPSMATIG WETEN WAT DE NIEUWSTE ROBOTS KUNNEN BETEKENEN?,VIA YOUTUBE.NL BOSTON DYNAMICS ROBOT DIE HET BEKENDE PERSONEELS TEKORT KUNNEN OPVULLEN.

 4. TV kijker dat zal niet gebeuren,omdat de kabelkijkers voor dom worden gehouden,en dan zijn meer inhoudelijke onderwerpen,niet geschikt voor meer kijkcijfers.En dan zeuren ze ook nergens over.Journalisten krijgen vaak een podium-plaats bij de NPO/Vandaaginsite etc.Maar nooit technische onderlegde Deskundigen.Die worden door de media bij de strot gegrepen,en buiten het zicht van de camera gehouden.De meeste kijkers hebben totaal geen interesse in technologische inhoudelijke onderwerpen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*